Vijenac 267

Ples

PLESNI GLOBUS

Glazba i ples na radijskom festivalu

Glazba i ples na radijskom festivalu

U popratnom programu Međunarodnog festivala radio drame Prix Marulić održana na Hvaru (8-15. svibnja), 11. svibnja, nastupili su multiinstrumentalist Ratko Vojtek, ansambl Patchwork (Antonije Hajdin — violončelo, Emina Ališić — gitara i Doris Karamatić — harfa) i Llinkt! plesni projekt s plesačicama Sandrom Banić i Zrinkom Užbinec. Multimedijalno događanje Pjesanca šturku (prema istoimenoj pjesmi renesansnog dubrovačkog pisca Mavra Vetranovića) održano je u iznimnu ambijentu ispred Franjevačkog samostana. Autor je projekta skladatelj Davor Rocco, dok dramaturgiju pokreta potpisuje Katja Šimunić.

Novi projekt samoborske Burke

Plesna grupa Burka je u nedjelju 9. svibnja u Maloj dvorani Hrvatskoga doma u Samoboru premijerno izvela predstavu hodanja / kretanja Hibris/Svejedna autorice Nede Marović Turković. Ista predstava gostuje u okviru festivala FAKI u srijedu, 26. svibnja u 21 sat u prostoru MM centra SC-a.

Obavijest za male labudove

U pedeset i pet godina postojanja Škola za klasični balet u Zagrebu odgojila je niz poznatih baletnih imena, no u vremenu opće površnosti i traženja brza uspjeha kao da je sve manji interes za dugogodišnje sustavno školovanje. Nedvojbeno je naporan i mukotrpan posao ovladati vlastitim tijelom, ali i zadovoljstvo i čvrsto utemeljen put do velike kazališne scene. Uz niz akcija kojima se animira javnost, odnosno roditelji i djeca, Škola za klasični balet osmislila je Otvoreni dan Škole (održan 21. svibnja), najavila audicije u lipnju, srpnju i kolovozu i priredila opširan informativni materijal. Detalje i upute provjerite na www.baletna-skola.hr i ako znate za nekog malog labuda — pravo Jezero još je na Ilirskom trgu 9.

Priredila Maja Đurinović

Vijenac 267

267 - 27. svibnja 2004. | Arhiva

Klikni za povratak