Vijenac 266

Kazalište

TEATROSKOP

Festival glumca

TEATROSKOP

Festival glumca

Jedanaesto izdanje Festivala glumca, navodno najveselijeg i najopuštenijeg među hrvatskim kazališnim smotrama, održat će se od 15. do 24. svibnja u Vukovarsko-srijemskoj županiji, točnije u Vukovaru, Vinkovcima, Županji i Iloku. Posvećen prije svega glumcu i njegovu stvaralaštvu, žanrovski određen kao festival monodrame i komorne scene, ove će godine ugostiti devetnaest predstava iz cijele Hrvatske čiji će se izvođači natjecati za četiri nagrade za najbolja glumačka ostvarenja i jednu za glumca ili glumicu do 28 godina. Naravno, festival ima i nagradu za predstavu u cjelini.

U konkurenciji su: Motel Mrak zagrebačkog Kazališta Komedija, Dvije sa Scene HNK Habunek, Balkanski špijun kazališta Kerempuh, Naš grad Zagrebačkog kazališta mladih, Norveške šume Teatra &TD, Cyrano Kazališta Mala scena, U noći Kazališne družine Kufer iz Zagreba, Komšiluk naglavačke riječkog Hrvatskog narodnog kazališta, Život je san dubrovačkog kazališta Marina Držića, KokošHrvatskog narodnog kazališta Varaždin, Ženidba Kazališta Virovitica, Galeb Jonathan Livingston Kazališta Merlin iz Zagreba, Rođenje ili kako sam došao na svijet Udruge umjetnika Grupa i glumci iz Zagreba, autorski projekt Zorana Pokupca Clown Scaramouche pl. Jones, Štorija o kapetanu Šinenskog kazališta, Robinzon Kazališta lutaka Zadar, U očekivanju Godota Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca, Svinje Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca i ispitna produkcija s Akademije dramske umjetnosti Groznica.

slika

Popratni program ovogodišnjeg Festivala glumca obuhvaća i promociju monografije o samom festivalu iz pera Antonije Bogner Šaban, okrugli stol O problemima glumačke struke, izložbu grafika uz sjećanje na Darka Ćurdu i književni susret glumaca-pjesnika. Domaćica jedanaestog Festivala glumca je Neva Rošić.

Igor Ružić

Vijenac 266

266 - 13. svibnja 2004. | Arhiva

Klikni za povratak