Vijenac 264

Ples

PLESNI GLOBUS

Mladi plesači u Varaždinu

PLESNI GLOBUS

Mladi plesači u Varaždinu

slikaOd 29. ožujka do 3. travnja 2004. u Varaždinu je održano 42. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, a petak, 2. travnja, bio je isključivo namijenjen plesu. U disciplini Suvremeni ples učenici su se natjecali prema uzrastu, u četiri kategorije, a pravila su ove godine nalagala izvedbe zadanih i slobodnih koreografija. Nastupile su učenice Škole suvremenoga plesa Ane Maletić i Škole za balet i ritmiku iz Zagreba te Glazbene škole Blagoje Bersa iz Zadra. Uz pobuđeni natjecateljski duh i očit kvalitativni pomak, svatko se na kraju, vratio kući s ponekom nagradom.

Aquaplan u Centru Kaptol

Plesni centar Tala poziva na praizvedbu i premijeru Aquaplana u koreografiji i izvedbi Larise Lipovac, koja će se dogoditi 14. i 15. travnja u 21.00, te 16. travnja u 20.00 u Kulturnom centru centra Kaptol. (www.tala.hr)

Cesarice na zadarskoj rivi

Zadarski plesni ansambl, poznat po ambijentalnim događanjima oživljavanja grada, će 17. travnja u 11.30, na rivi, izvesti performans Otisci cesarica. Na Međunarodni dan plesa 29. travnja Zadranke će izvesti koreografiju Sanje Petrovski Homo ludens. Predstava će se održati u 20.00 h u Hrvatskoj kazališnoj kući.

Jasna Čižmek Tarbuk

Vijenac 264

264 - 15. travnja 2004. | Arhiva

Klikni za povratak