Vijenac 263

Matica hrvatska

Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj

Triplet za violinu

Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj

Triplet za violinu

U sklopu ciklusa Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj koncert je 22. ožujka održao violinist Matija Jančec (1984), student Muzičke akademije u Zagrebu kod profesorice Maje Dešpalj-Begović.

Mladi glazbenik u dosadašnjoj je karijeri osvajao brojne nagrade i priznanja, a ističe se prva nagrada na Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa 1996. i 2000, kao i druga nagrada na Međunarodnom natjecanju Alpe — Jadran A. V. Marcosig u Goriziji. Stipendist je grada Zagreba i dobitnik priznanja Ministarstva prosvjete i športa za 2000. Nastupao je uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije i Zagrebačke soliste, a kao stipendist Fonda Vladimir Spivakov u Moskvi i Ljubljani te na brojnim koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu. Usavršavao se na majstorskim tečajevima Strings Only! u Zadru i u Međunarodnom kulturnom centru Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu, kao i kod uglednih glazbenih pedagoga.

Na koncertu održanu u Matici hrvatskoj, uz klavirsku pratnju Andree Feitl, izveo je djela Johanna Sebastiana Bacha, Chaconne, iz 2. partite za violinu solo u d-molu, i Johannesa Brahmsa, 3. sonatu za violinu i glasovir u d-molu op. 108, kao i praizvedbu djela hrvatskog autora Tomislava Simovića, Triplet za violinu solo 3. stavak.

Antonija Vranić

Vijenac 263

263 - 1. travnja 2004. | Arhiva

Klikni za povratak