Vijenac 263

Časopisi

Tišina srca

»Zvona«, mjesečnik za kršćansku kulturu, br. 2/370, god. XLII, Rijeka, ožujak 2004.

Tišina srca

»Zvona«, mjesečnik za kršćansku kulturu, br. 2/370, god. XLII, Rijeka, ožujak 2004.

Finil je karneval, vrijeme u kojem smo barem zakratko i makar i pod maskama zaboravili na svakodnevne probleme. Nastupilo je vrijeme skidanja maski, kako pred drugima tako i pred samima sobom, nastupilo je vrijeme korizme, vrijeme kada rimokatolički vjernici preispituju svoje životne stavove i okreću se izgrađivanju vlastite osobnosti. S tim povodom na početku »Zvona« možemo pročitati poruku riječkoga nadbiskupa i metropolita mons. dr. Ivana Devčića za korizmu 2004. i 1700. obljetnicu mučeništva sv. Vida naslovljenu Sv. Vid svjedoči o sposobnosti mladih za najuzvišenije ideale.

Obrada aktualnih tema te praćenje i izvještavanje o svim za riječku nadbiskupiju važnim događanjima osnovna su obilježja mjesečnika. U ovom broju »Zvona« objavljen je niz tekstova koji govore o postu, savjesti, danu bolesnika, Caritasu i drugim temama, a otprije poznatim rubrikama pridružile su se i dvije nove — o ekologiji i o bioetici.

Tekst Uzrok svake vrste ovisnosti možemo naći u obitelji Alena Fućaka daje zanimljivo viđenje problema ovisnosti općenito, a u svjetlu nedavnih polemika oko upoznavanja školaraca s načinima zaštite od side pozornsot privlači tekst Teen STAR vs. MEMOAIDS Katarine Isailović.

Među brojnim kraćim vijestima moju je pažnju privukla i ona o predstavljanju posebnog izdanja zbirke pjesama Tišina srca Vesne Miculinić-Pešnjak. Zbirka je otisnuta na platnu glagoljicom i latinicom, a njezinu promociju organizirao je riječki Ogranak Matice hrvatske.

Vijenac 263

263 - 1. travnja 2004. | Arhiva

Klikni za povratak