Vijenac 263

Mm

Kultura na internetu: www.bpclub.hr

Jazz-atmosfera

Kultura na internetu: www.bpclub.hr

Jazz-atmosfera

Premda BP Club nije više ekskluzivni prostor jazza, njegova tradicija (upravo na dan izlaska ovog broja »Vijenca« Club će navršiti slatkih šesnaest godina), kao i činjenica da su u tom prostoru svirali vrhunski svjetski jazz glazbenici, čine ga nezaobilaznim za svakog ljubitelja jazza u Zagrebu (a i šire). Upravo to bio je i više nego dovoljan razlog za posjet internetskim stranicama BP Cluba.

Ono što se uočava odmah po dolasku na stranicu jest engleski jezik na kojem je najveći dio njezina sadržaja pisan. Hrvatski je tu gotovo samo u tragovima, no za ljubitelje jazza to i nije toliko važno. Pregledno organiziran izbornik ima ponešto presitne natpise. Opcija Who’s who & why? daje podatak o počecima BP Cluba, kao i o njegovom vlasniku Bošku Petroviću. Iscrpna i impresivna biografija, izvaci iz kritika i izbor iz diskografije dostojno predstavljaju legendu hrvatskog jazza.

Aktivnosti kluba predstavljene su fotogalerijom slavnih i uglednih džezista koji su nastupali na njegovoj pozornici te s petnaestak audiozapisa (rubrika &more) te desetak videozapisa (videoarchive). Opcija live povremeno nudi izravan internetski prijenos zbivanja u samom klubu, do kojeg će zainteresirani doći i služeći se priloženim izvatkom iz plana grada.

Nakon ulaska s naslovnice dočekat će nas rubrika koja predstavlja aktualna događanja, nažalost samo plakatom, te linkovi prema širim obavijestima o nekoliko proteklih programa. O aktivnostima BP Cluba u nešto daljoj prošlosti saznajemo u rubrici What’s Going On?, koja se zbog neažuriranja (dostupan je izbor iz događaja u razdoblju od 1996. do 2000) pretvorila u neobičan artefakt prošlosti koji nema preciznije definiranu namjenu.

BP Club mjesto je koje treba posjetiti tijekom odvijanja raznolikih programa da bi se osjetila prava jazz-atmosfera, a njegove internetske stranice dat će i onima koji nisu obožavatelji dovoljno razloga za to.

Sandra Cekol

Vijenac 263

263 - 1. travnja 2004. | Arhiva

Klikni za povratak