Vijenac 262

Mm

FUTUROPOLIS

Računala — Pepeljara za informatičare

Računala — Pepeljara za informatičare

slikaUSB Ashtray vjerojatno zaslužuje naziv najčudnijega dodatka računalu koji danas možete nabaviti. Riječ je o pepeljari koja usisava dim. Na taj način sprečava širenje neugodnih mirisa i omogućava lagodno dimljenje na radnom mjestu bez trovanja kolega nepušača. Kakve to ima veze s računalom? Zapravo samo napajanje. USB Ashtray se, kako samo ime govori, priključuje na USB port računala da bi ugrađeni usisnik imao struje. Funkcija usisavanja pali se i gasi jednostavnim otvaranjem i zatvaranjem poklopca. Pepeljara se nudi u dvije boje — žutoj ili svijetloplavoj.

usb.brando.com.hk

Audio-video — MP3-digitalni fotografski aparat

slikaSipix Ultra dostojan je predstavnik rubrike audio-video. Riječ je o digitalnom fotografskom aparatu koji je ujedno i MP3 plejer! Fotografski aparat može slikati fotografije rezolucije do 3 megapiksela, a digitalni zum povećava čak četiri puta. Osim toga tim se uređajem mogu snimati filmovi duljine čak 120 sekundi. MP3-plejer također ne zaostaje u ponudi. Svira sve uobičajene formate, a memorija je putem SD-memorijskih kartica proširiva u beskonačnost. Snimke i glazbu birate putem ugrađenoga displeja. Savršen uređaj za amaterske paparrazze koji se ne vole dosađivati.

www.sipix.com

GSM — MP3-mobitel

slikaUpitno je da li je stvarno riječ tek o dodatku mobilnom telefonu. Mini-K naime mogao bi uredno proći kao MP3-plejer. Interna memorija od 64 MB, baterije koje drže čak dvanaest sati i odličan equlizer sami po sebi već su proizvod za sebe. Ali Mini-K više je od toga. Kada je uključen, a mobitel zazvoni, mališan se sam stiša i pretvara u hands free set. Putem slušalica tako čujete razgovor kao na svakom drugom setu. Ali ni tu nije kraj. Mini-K može snimati razgovore duljine do devet sati! Dakako samo uz odobrenje sugovornika...

moddingx.ngz-network.de

Izumi — Cool hladnjak

slikaNisam siguran smije li se taj uređaj nazvati hladnjakom. Bilo bi zapravo bolje govoriti o multimedijalnom centru koji usput hladi hranu i piće. Hladnjak ima ugrađen LCD ekran i stereozvučnike. U praksi to znači da se na njemu može gledati televizija, slušati radio ili svirati MP3. Kako smjestiti MP3 u hladnjak? Jednostavno — putem interneta. Osim svega spomenutoga ima naime i ugrađen modem. Ali što ako vlasnik frižidera želi ukućanima ostaviti poruku? Samo je snimi putem ugrađene digitalne kamere. Primatelj poruke jednostavno je pročita na LCD ekranu. Interna memorija od 100GB jamči dosta prostora za zabavne sadržaje.

www.firebox.com

CD-ROM — Postani superzvijezda

slikaReality showovi hara svijetom. Bira se sve — od najboljeg kuhara, voditelja i pjevača do najzanimljivijega zabavljača. I napokon se za uspjeh čak više i ne mora napustiti dnevni boravak. CD-ROM Pop Idol Box sadrži sve što se mora proći na putu do zvijezda. Program sadrži niz popularnih pjesama, koje korisniku sviraju u pozadini dok on pjeva. Repertoar seže od starih hitova Toma Jonesa do tužaljki Celine Dion. Osim poznatih pjesama nude se i dvije instrumentalne skladbe na koje se može izmisliti vlastiti tekst. U paket je uključen i plug-and-play mikrofon, kojim se bilježe ambiciozni pokušaji. Nakon obrade na računalu glazbeni ispadi mogu se staviti na službenu web-stranicu, gdje ih posjetitelji i ocjenjuju. Najboljim pjevačima smiješi se mjesto na rang listi spomenute stranice.

www.popidoltalentbox.com

Domagoj Cerovac

Vijenac 262

262 - 18. ožujka 2004. | Arhiva

Klikni za povratak