Vijenac 256

Ples

Balet Teatra alla Scala: Johan Straus ml., Šišmiš, kor. Roland Petit

Murru nadmašio očekivanja

Balet Teatra alla Scala: Johan Straus ml., Šišmiš, kor. Roland Petit

Murru nadmašio očekivanja

U Milanu se po prvi put izvodi balet Šišmiškojeg je Roland Petit koreografirao 1979. za svoju suprugu Zizi Jeanmaire, koja je tada imala pedesetišest godina i vratila se sa teške operacije, te za baletnu zvijezdu Denys Ganio. Balet je sada predstavljen u novoj režiji sa scenografijom Jean Michela Wilmottea i kostimima Luise Spinatelli, vrlo modernima (možda i previše) u prvom činu, a elegantnima i raskošnim u drugom.

U ulozi Johana nastupio je izvrsni Massimo Murru, s odličnom tehnikom i nedostižnom rafiniranošću nastupa, te zadivljujućom sposobnošću interpretacije. U prvom nastupu nakon dobivanja prestižne titule étoile, Murru je nadmašio sva očekivanja.

U ulozi Ulricha, obiteljskog prijatelja i deux ex machina nastupio je izvrsni Luigi Bonino (koji je oživio taj lik i 1979). Zapažena je bila i Mick Zeni, solistica u drugom činu. U ulozi Belle, najprije nesretne supruge, a potom senzualne i vrckave žene, nastupila je Alessandra Ferri u uživljenoj i zanimljivoj interpretaciji, ipak tehnički slabija.

Iz Milana Mauro Beretta

Vijenac 256

256 - 25. prosinca 2003. | Arhiva

Klikni za povratak