Vijenac 251

Mm

Kultura na internetu: www.kazalistevirovitica.hr

Malo je lijepo

Kultura na internetu: www.kazalistevirovitica.hr

Malo je lijepo

Tvrdnju da je, prema nekim izvorima, broj stalnih posjetitelja kazališta u gotovo milijunskom Zagrebu tek nešto veći od dvadeset tisuća, ozbiljno dovodi u pitanje postojanje profesionalnoga gradskog kazališta, Kazališta Virovitica, u Virovitici, gradu od dvadeset i dvije tisuće stanovnika. Kazalište Virovitica pod različitim imenima i vlasnicima trajno djeluje od 1945, a godišnje pripremi šest premijera i izvede oko sto osamdeset predstava (pola u Virovitici, a pola na gostovanjima).

Internetska stranica Kazališta Virovitica lijepo je oblikovana i sadržajno bogata, a u nekim elementima može poslužiti kao primjer i mnogo uglednijim kazališnim ustanovama. To se ponajprije odnosi na rubriku ansambl, koja predstavlja deseteročlani ansambl kazališta fotografijama i profesionalnim biografijama, koje od glumca do glumca stilski i opsegom variraju, no već sama njihova prisustnost ukazuje na ozbiljnost kojom je pristupljeno izradi stranice. Rubrika program donosi mjesečni program kazališta na kojem su navedena i njegova gostovanja, dok repertoar daje pregled svih naslova koji će premijerno i reprizno biti izvedeni u ovoj sezoni. Putem internih linkova dolazimo do širih informacija o predstavama koje uključuju: pregledne fotografije, autorsku i glumačku podjelu, tekst o predstavi kao i izvatke iz kritika objavljenih u tisku.

Budući da mnoga kazališta koja raspolažu znatno većim sredstvima od Virovitičkog na stranicama ne prikazuju izvatke iz predstava, izostanak filmova nećemo ubrojati u nedostatke stranice, no izostanak informacija o cijeni ulaznica i mogućnosti njihove kupnje, kao i nekoliko riječi o samoj kazališnoj dvorani (kapacitet i povijest) jest nedostatak, premda ne remeti pozitivan dojam koji stranica u cjelini ostavlja.

Sandra Cekol

Vijenac 251

251 - 16. listopada 2003. | Arhiva

Klikni za povratak