Vijenac 250

Mm

Kultura na internetu: www.zagrebfilmfestival.com

Novorođenčad i mačići

Kultura na internetu: www.zagrebfilmfestival.com

Novorođenčad i mačići

Prvi Zagreb Film Festival — međunarodni festival debitantskog filma (prvi i drugi film u karijeri autora) različitih vrsta — dugometražnog, kratkometražnog i dokumenarnog filma, održat će se u Zagrebu od 7. do 11. listopada. Istovremeno s filmskim festivalom, na istom prostoru Studentskog centra održat će se i Festival prvih, koji afirmira vrijednost debitantskih ostvarenja u različitim područjima kreativnog izražavanja.

Oba festivala zajedno su pokrenuta i dijele zajedničku internetsku stranicu koju otvara duhovit prikaz porođajnih muka u kojima je veći festivalski brat — Zagreb Film Festival (ZFF) rođen i predstavlja nam njegovu maskotu. Pri višekratnom dolasku na stranicu tu kratku animaciju možemo zaobići brzim izborom jezika (hrvatski/engleski).

Filmski festival natjecateljskog je karaktera, a na njemu će biti prikazano pedesetak filmova sa svih strana svijeta. Budući da neki članovi organizacijske ekipe festivala već imaju iskustvo u pokretanju filmskog festivala, bilo je za očekivati da će to iskorititi u pripremi ovog festivala i njegove internetske stranice. Nada da će ispraviti neke od propusta na koje smo ukazivali pri pregledu stranica ostalih domaćih filmskih festivala pokazala se uzaludnom, pa tako i ovog puta najviše zamjerki ide na račun slikovnog materijala, osobito onog pri predstavljanju filmova. Mala slika iz filma (ili samo reklamna fotografija) koju nije moguće uvećati, uistinu je preskroman slikovni prilog. Raspored popratnih događanja koji će pripomoći stvaranju festivalskog ozračja bit će dostupan tek tjedan dana uoči početka festivala, što nije baš najsretnije odabran termin budući da je jesen ipak radni dio godine te bi ranija najava omogućila bolju organizaciju vremena potencijalnim posjetiteljima. Uz navedene minuse, bilo bi nekorektno ne spomenuti i pluseve stranice: dobru organizaciju što omogućuje lako snalaženje, ažuriranost većine podataka i neosporni šarm. Kao i svakom novorođenčetu, i ZFF-u želimo dug i dobar život, na zadovoljstvo svih hrvatskih filmoljubaca.

Sandra Cekol

Vijenac 250

250 - 2. listopada 2003. | Arhiva

Klikni za povratak