Vijenac 245

Film

Glumac iz sjene

Kip Pardue

Pardue se solidno uklopio u svježi ansambl scenarista-redatelja Rogera Averyja u Pravilima privlačnosti, koje upravo gledamo u domaćim kinima

Glumac iz sjene

Kip Pardue

Pardue se solidno uklopio u svježi ansambl scenarista-redatelja Rogera Averyja u Pravilima privlačnosti, koje upravo gledamo u domaćim kinima

Rođen u Atlanti (Georgia) 23. rujna 1976, Kevin Ian Pardue — poznatiji kao Kip, čisti je prototip sveameričkoga dečka iz susjedstva, stoga tipični miljenik tinejdžerki. Ljepuškast, plavokos, atletske građe, nalik mladićima iz instant boy-bendova, i u privatnom životu oživljava sve one karakteristike i aktivnosti kakve se nameću kao asocijacija pri njegovu letimičnu prvobitnu uvidu.

Naime, Pardue je odrastao igrajući nogomet i baseball (te, posljedično tome, i rado i počesto igrao i u sportskim dramama — Remember the Titans Boaza Yakina 2000 kao dugokosi Ronnie Sunshine Bass, koji pokušava oporaviti posrnuli srednjoškolski nogometni klub; ili u visokobudžetnom akcijcu Divlja vožnja Rennyja Harlina 2001 u kojoj interpretira povučena i darovita vozača sportskih automobila Jimmyja Blya), a studirao je ekonomiju. Za glumački pak poziv otkriven je od strane publicista Molly Ringwald, dok je radio kao model za imena visoke mode (Polo, Ralph Lauren, Armani).

Pardue je debitirao sporednom ulogom u komediji But I Am a Cheerleader Jamieja Babbita 1999. godine, kao tinejdžer-gay Clayton Dunn. S vremenom se međutim pokazao i kao glumac koji ima potencijala, što je publika znala prepoznati; pa čak i dio kritike — 2002, naime, dobio je Young Hollywood Award kao New Stylemaker.

Mladi glumac solidno je portretirao i lik Victora, kojega upravo gledamo u domaćim kinima, uklopivši se u svježi ansambl scenarista-redatelja Rogera Averyja u Pravilima privlačnosti — adaptaciji provokativnoga bestselera Bretta Eastona Elissa.

Katarina Marić

Vijenac 245

245 - 24. srpnja 2003. | Arhiva

Klikni za povratak