Vijenac 229

Mm

Kultura na Internetu: www.hnk-split.hr

Stranica koja pjeva

Kultura na Internetu: www.hnk-split.hr

Stranica koja pjeva

U novu sezonu splitsko Hrvatsko narodno kazalište ušlo je s redizajniranom internetskom stranicom. Promjene su izvedene s mjerom, a pažnja je posvećena i zanimljivim detaljima koji se prilikom duljeg pregledavanja stranice pokažu vrlo korisnima ili jednostavno svojim postojanjem pridonose većoj atraktivnosti cijele stranice (primjerice, ...ljubav i ono poslije... — natpis je koji prati kurzor na naslovnici i koristan mali klizni izbornik koji se spušta u uskom stupcu na lijevoj strani ekrana uporedo sa pregledavanjem teksta).

Opcija HNK Split predstavlja pomalo neugodno iznenađenje, jer većina posjetitelja na tom mjestu očekuje ipak nešto više od običnog telefonskog imenika kazališne kuće. Uočljiv je nedostatak informacija o povijesti kako splitskog HNK, tako i same kazališne zgrade.

Novosti najavljuju zbivanja u tekućem mjesecu, no datumi održavanja predstava na ovom mjestu nisu navedeni.

Repertoar donosi raspored predstava po mjesecima, no to u praksi znači za tekući i protekle mjesece ove kazališne sezone. Putem internih linkova moguće je dobiti širu informaciju o pojedinom naslovu, koja je istovremeno dostupna i na hrvatskom i na engleskom jeziku.

Većina predstava prezentirana je na način primjeren mogućnostima internetskog medija — osim standardnih tekstova, sadržaja, redateljsko-tehničke i glumačke/pjevačke/plesačke podjele i fotografija, moguće je pročitati izvatke iz kritičarskih osvrta (kako pozitivnih tako i negativnijih recenzija) te pogledati kraće filmske izvatke iz predstava.

U veće nedostatke internetske stranice splitskog HNK možemo ubrojiti nepostojanje biografija za sve djelatnike kazališta i neažuriranje postojećih. Ipak, mogućnost gledanja video-zapisa s predstava (među kojima preporučujemo ariju Nemorina iz opere Ljubavni napitak u izvedbi Tomislava Mužeka) čini ovu stranicu jednom od najboljih web-stranica hrvatskih kazališta.

Sandra Cekol

Vijenac 229

229 - 12. prosinca 2002. | Arhiva

Klikni za povratak