Vijenac 228

Mm

Kultura na Internetu: www.mala-scena.hr

Puna multimedijalnost

Kultura na Internetu: www.mala-scena.hr

Puna multimedijalnost

Kazalište Mala scena stalno osluškuje želje posjetitelja i promtno reagira na njihove zahtjeve. Mala scena na Internetu izravni je rezultat takva načina rada. O ozbiljnosti kojom je pristupljeno izradi internetskih stranica kao i o uspjehu konačnog rezultata najbolje svjedoči podatak da su, prema izboru časopisa »Vidi«, internetske stranice Male scene uvrštene u sto najboljih hrvatskih stranica u 2000.

Ispod odmaknutog crvenog kazališnog zastora naslovnica prezentira novosti, najavljuje buduće projekte i propagira postojeće. Uz manje-više uobičajene opcije, program i rezervaciju ulaznica (početkom godine uvedena je mogućnost on-line-rezervacija); povijest kazališta; nagrade (mnogobrojne, osvojene tijekom proteklih trinaest sezona); rubrike za kontakt s upravom kazališta, tu se nalazi i biblioteka (u kojoj je moguće nabaviti dramske tekstove recentno objavljene uz kazališne premijere) te, prema uzrastu gledatelja kojima je namijenjen, podijeljeni repertoar.

Repertoarne predstave podijeljene su u tri skupine: za male (djeca do devet godina), za velike (uzrast od 9-14 godina) i za odrasle. Za svaku predstavu putem internih linkova možemo dobiti više podataka: imena glumaca, redatelja i ostalih uključenih u proces nastanka, kraći tekst o samoj predstavi, nekoliko fotografija te pogledati kratke filmove s isječcima iz (na izborniku nije naznačeno kojih) predstava. Predstave za odrasle popraćene su i izborom iz kritičarskih osvrta te širim člankom o autoru dramskog predloška.

Stranica je umrežena brojnim internim linkovima što omogućuje lako pregledavanje njezina sadržaja. U sitnije nedostatke možemo ubrojiti nemogućnost povećanja svih fotografija (što je posebice poželjno kod dječjih predstava) i nepostojanje profesionalnih biografija za sve glumce i autore predstava.

Sandra Cekol

Vijenac 228

228 - 28. studenoga 2002. | Arhiva

Klikni za povratak