Vijenac 216

Kazalište

TEATROSKOP

TEATROSKOP

16. Eurokaz

Ovogodišnji Festival novog kazališta otvara 24. lipnja gostovanje Handspring Puppet Company iz Južnoafričke Republike s predstavom Zenove ispovijedi redatelja Williama Kentridgea. Eurokaz ove godine traje do 3. srpnja, a na programu su još Alajotas Dance Company iz Nigerije, grupa Atlas libanonskog umjetnika Walida Ra’ada i kompanija Raiz Di Polon sa Zelenortskih Otoka. Europsko novo kazalište ponovno će predstavljati talijanski Teatrino Clandestino, ovaj put s verzijom Ilijade, zatim International Visual Theatre iz Francuske s Woyzeckom, nizozemski Hans Hof Ensemble s predstavom Sreća i eksperimentalna grupa Stans’s Café iz Velike Britanije s trominutnim performansom It’s Your Film namijenjenim samo jednom gledatelju. U ZKM-u, gdje će se odvijati većina festivalskih događanja, igrat će i Vježba, predstava prvaka flamanske scene Josse de Pauwa.

Iz domaćeg repertoara na ovogodišnji Eurokaz probile su se dvije produkcije: Krležin Veliki meštar sviju hulja u režiji Branka Brezovca nastao u Zagrebačkom kazalištu mladih i Diderotov nećak ili krv nije voda zagrebačke BAD Co.

Više o Eurokazu na adresi: www.eurokaz.hr.

Natječaj

U sklopu priprema za obilježavanje skore pedesetogodišnjice, Gradsko kazalište Trešnja raspisalo je natječaj za dramski tekst za djecu mlađu od dvanaest godina. Tekstove treba između 17. lipnja i 12. rujna slati isključivo poštom, pod šifrom i u tri primjerka na adresu Gradsko kazalište Trešnja, Mošćenička 1.

Scena Noćnik

Novu noćnu scenu dubrovačkog Kazališta Marina Držića otvorit će 15. lipnja Glorija Šoletić kabaretom Marlene Dietrich u režiji Ante Vlahinića.

Igor Ružić

Vijenac 216

216 - 13. lipnja 2002. | Arhiva

Klikni za povratak