Vijenac 214

Ples

Lidija Zoldoš

Batsheva konačno u Zagrebu!

Najava gostovanja

Najava gostovanja

Batsheva konačno u Zagrebu!

Izraelsku plesnu kompaniju Batsheva Dance Company utemeljila je barunica De Rothschild 1964. godine u Tel Avivu. Kompaniju je u početku vodila slavna Martha Graham, da bi je 1990. preuzeo jedan od njezinih plesača, Ohad Naharin. Naharin je i započeo svoju uspješnu, međunarodnu plesnu karijeru upravo u Batsheva Dance Company, a kao njezin umjetnički direktor ne napušta konceptualne temelje koje je postavila Martha Graham — samo ih tumači na novi način. Time je kompanija ušla u novu eru, dobivši novu dimenziju snažna, senzualnog pokreta, čime na neki način revolucionalizira suvremeni ples u Izraelu, ali i šire. Njegov pristup privukao je mlađu publiku, a njegove koreografije dobivaju kultno značenje.

Batsheva Dance Company gostovat će na ovogodišnjem, devetnaestom, Tjednu suvremenog plesa s predstavom Deca Dance, koja je izrazito privlačna upravo zbog toga što se sastoji od odlomaka sedam najčuvenijih koreografija Ohada Naharina iz prošlog desetljeća. Deca Dance predstava je koja reflektira Naharinovu viziju svoje kompanije kao mjesta na kojem se susreću pozornosti vrijedni autori iz svih vidova umjetnosti, te predstavlja spektar vrhunske plesne izvedbe uz raspon glazbe od klasične pa sve do rocka.

Ovu iznimnu predstavu domaća publika može vidjeti u zagrebačkom HNK 31. svibnja, 1. ili 2. lipnja u 19.30 sati. Pretprodaja ulaznica počinje 13. svibnja u foajeu Gavelle u Frankopanskoj 8, svakoga dana od 12 do 17 sati. Kako su ulaznice za sve predstave do početka festivala u pola cijene, isplati se osigurati i napraviti izbor na vrijeme! Čeka nas vrlo uzbudljiv Tjedan! (www.danceincroatia.com).

Lidija Zoldoš

Vijenac 214

214 - 16. svibnja 2002. | Arhiva

Klikni za povratak