Vijenac 212

Ples

PLESNI GLOBUS

Inteligencija tijela i gipkost uma

U Istarskome narodnom kazalištu na petodnevnim Danima slovenske kulture 23. ožujka pulska je publika oduševljeno pozdravila plesnu predstavu 1:0 autora Gorana Bogdanovskog (Gledališče Glej u koprodukciji s ljubljanskim SNG-om).

PLESNI GLOBUS

Plesni solisti u Gavelli

slikaJasminka Neufeld Imrović, Jasna Frankić Brkljačić i Darko Brkljačić prije dvije godine osnovali su umjetničku organizaciju Plesni solisti. Njihovo prvo zajedničko predstavljanje ostvareno je 13. i 14. travnja u Gavelli. Uz prezentaciju rada plesnog učilišta izvedene su dvije premijere: Solo za Anu Jasne Frankić Brkljačić i... Dance attendance... Darka Brkljačića kao jedan cjelovečernji program, te performans Modeliranje mora kao izložba slika i skulptura Ivana Branka Imrović i koreografija Jasminke Neufeld Imrović.

Najava i poziv

slikaPlatforma mladih koreografa 2002 (22-27. travnja), kojoj su organizatori plesne umjetnice Larisa Lipovac i Tamara Curić, treći put ugostit će domaće i strane mlade koreografe, a svim plesnim štovateljima ponuditi niz popratnih događanja. Tako se uz Večer stranih (26. 04, Gradsko kazalište Trešnja) i Večer domaćih koreografa (27. 04, Dramsko kazalište Gavella), održava radionica contact, movement i partnering improvizacije meksičkog koreografa Vincenta Silve (22-26.travnja, CEKAO, Zagreb, Vukovarska 68), te teoretske radionice u Mami s temom Performing art of dance (M. Šparemblek) i Pisati o plesu (I. Slunjski). Također će se 25. travnja. na okruglom stolu potaknuti pitanja oko mogućnosti visokoga plesnog obrazovanja. Dvadeset i drugog travnja otvara se izložba kiparskih radova studenata Likovne akademije i izložba fotografija Slavice Subotić s temom Ples u atriju Gradskog poglavarstva, Trg S. Radića 1. Izložbu će popratiti i ujedinjeni plesni performans 29. travnja, na Međunarodni dan plesa, kada će Gradskom poglavarstvu biti uručena peticija za Zagrebački centar izvedbenih umjetnosti, čije su potpisivanje pokrenuli EKS-scena i Plesni centar TALA, a u suradnji sa CEKAO Zagreb i Hrvatskim centrom ITI UNESCO. Nova plesna fronta zalaže se za dodjelu adekvatnog prostora za suvremenu plesnu umjetnost s vlastitom scenom. Peticiju možete i vi, svakodnevno, potpisati u klubu za net. kulturu Šmamaš, Preradovićeva 18. (Hvala na pomoći!)

Priredile Tamara Curić i Maja Đurinović

Vijenac 212

212 - 14. travnja 2002. | Arhiva

Klikni za povratak