Vijenac 211

Kazalište

TEATROSKOP

Jukebox, Melita! u &TD-u

Tekst kojim Filip Nola nastavlja novi hrvatski trend glumaca s autorskim impulsom osvojio je drugu nagradu Marin Držić2001. i 5. travnja u autorovoj će režiji biti praizveden u Teatru &TD. U središtu te suvremene komedije zabuna prostor je koji treba iskoristiti i koji će svaki od likova u interpretacijama Nađe Perišić-Nola, Natalije Đ orđević, Nataše Dangubić, Leona Lučeva, Nikše Marinovića i Hrvoja Kečkeša oplemeniti na svoj način.

Očevi i sinovi u HNK

Ansambl predstava koja će predstaviti i neka nova, ali ne baš posve nepoznata imena osvježit će repertoar zagrebačkog HNK od 6. travnja. Turgenjevljev roman u obradi suvremenoga britanskog dramatičara Briana Friela režira Ivica Kunčević. Ostatak autorskoga tima čine scenograf Ivica Prlender, dramaturginja Lada Kaštelan i skladatelj Neven Frangeš. Očevi i sinovi bit će Luka Dragić, Borko Perić, Mustafa Nadarević, Kruno Šarić, Zvonimir Zoričić uz pomoć Ive Marjanović, Ivane Boban, Alme Prica, Ane Begić, Ivke Dabetić i ostalih.

Četvrta Libertina u Dubrovniku

Kazališna sapunica Libertina, iz pera i u režiji Matka Sršena, dobit će 6. travnja i četvrti nastavak. U naslovu Slanje u tli čina, uz ansambl dubrovačkog kazališta, igraju i gosti Žuža Egreny, Predrag Vušović i Velimir Njirić.

Edip Dramskog studija Novi život

Nakon uspješnice Radovana Ivšića, Dramski studio slijepih i slabovidnih, ponovno u suradnji s redateljicom Ninom Kleflin, igra novu produkciju — Sofoklova Edipa. Na sceni Miljenka Sekulića i pod svjetlom Aleksandra Mondecara pokret Ksenije Zec iskušat će čitav ansambl Novog života predvođen Vojinom Perićem u naslovnoj ulozi. Predstava igra u kazalištu Vidra.

12. Marulićevi dani

U izboru Hrvoja Ivankovića ove će godine u Splitu od 12. do 20. travnja Festival hrvatske drame i autorskog kazališta prikazati jedanaest predstava u konkurenciji. Klasični domaći dramski izbor ovoga puta obogaćuju inozemna gostovanja: Stadtheater iz Heidelberga dolazi s Narančom u oblacima Ivane Sajko, a Teatro Vivo iz Caracasa sa Važno je biti pozitivan Darka Lukića. Na programu je i predstavljanje nekoliko novih teatroloških naslova kao i dodjela nagrade Marin Držićza novi dramski tekst. Više na www.hnk-split.hr.

Igor Ružić

Vijenac 211

211 - 4. travnja 2002. | Arhiva

Klikni za povratak