Vijenac 211

Glazba

OPERA - OPERETA - MJUZIKL

Četvrtak 4. travnja 2002. Ansambl HNK u Osijeku prikazuje operu Krabuljni ples G. Verdija. Nastupaju Damir Fatović, Vlaho Ljutić, Katalin Brunjai-Hihlik .

Premijera Toske u Splitu

Subota, 6. travnja 2002 (ponedjeljak, 8. i srijeda, 10. travnja) HNK u Splitu premijerno prikazuje operu Tosca G. Puccinija s početkom u 20.00 sati. Oni koji ne uspiju dobiti karte za premijeru moći će pogledati i poslušati Tosku i u ponedjeljak, 8. travnja. te u srijedu, 10. travnja 2002, također s početkom u 20.00. sati. Pjevaju: Nelli Manuilenko (Floria Tosca), Mario Leonardi (Mario Cavaradossi), Daniele Massimi (barun Scarpia), Jakov Košćina (Cesare Angelotti). Dirigent je Ivo Lipanović, a redatelj Božidar Violić.

Subota, 6. travnja 2002 (nedjelja, 7. i utorak, 9. travnja) Zagrebačko gradsko kazalište Komedija prikazuje glazbenoscensko djelo Piaf Pamele Gems. Predstava počinje u 19.30. Nastupaju: Jasna Bilušić (Piaf), Mila Elegović Balić (Toine), Vanja Lumezzi (Josephine/bolničarka).

Srijeda, 10. travnja 2002. U sklopu ciklusa Videoklub Lisinski u Maloj dvorani Lisinski bit će prikazana opera-film Ingmara Bergmana Čarobna frula. Uz soliste Williarda Whitea, Cynthiju Haymond i Grega Bakera predstavu će pratiti simfonijski orkestar i zbor Švedskog radija.

Četvrtak, 11. travnja 2002. Ansambl HNK u Osijeku izvest će operetu ŠišmišJ. Straussa. Solisti su: Hrid Matić, Zorica Antonić (Rosalinda), Vesna Baljak (Adela), Tvrtko Stipić (Alfredo).

Premijera dviju opernih jednočinki u Rijeci: Cavalleria Rusticana i Gianni Schicchi

Petak, 12. travnja 2002 (nedjelja, 14. i srijeda, 17. travnja) HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci premijerno će izvesti dvije operne jednočinke, Cavalleriju Rusticanu P. Mascagnija i Giannija Schicchija s početkom u 19.30. Predstavom će dirigirati Nada Matošević, a redatelj je Ozren Prohić. Zanimljivo je da će se premijera dviju jednočinki moći izravno pratiti preko Interneta, na web-stranici www.hnk-zajc.hr. Opere će biti izvedene i u nedjelju, 14. travnja s početkom u 18.00 te u srijedu 17. travnja s početkom u 19.30 sati.

Subota, 13. travnja 2002. HNK u Osijeku prikazat će operu Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca. Uz ansambl Opere HNK u Osijeku kao solisti će nastupiti: Damir Fatović (Ero), Sanja Toth-Špišić (Đ ula), Vlaho Ljutić (mlinar Sima), Damir Baković (gazda Marko).

Obnova opere Werther u Zagrebu

Nedjelja, 14. travnja 2002 (i srijeda, 17. travnja) Ansambl zagrebačkoga HNK izvest će obnovljenu operu Werther Julesa Masseneta. Na premijeri, 14. travnja naslovne uloge će pjevati Dunja Vejzović i Francisco Araiza, a u ponovljenoj izvedbi 17. travnja solisti će biti Dunja Vejzović i Jozef Kundlak. Dirigent je Mladen Tarbuk, a redateljica Zlatica Stepan-Bašić.

Utorak, 16. travnja 2002. U zagrebačkom HNK bit će prikazana opera Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca. Kao solist (Ero) nastupit će Janez Lotrič, dirigent će biti Robert Homen. Redatelj je Krešimir Dolenčić.

Istoga dana, u HNK u Osijeku publika će moći pogledati operu Carmen G. Bizeta. Nastupit će: Diana Hilje (Carmen), Damir Fatović (Don José), Vlaho Ljutić (toreador Escamillo).

Srijeda, 17. travnja 2002. Ansambl Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija izvest će mjuzikl Tko pjeva zlo ne misli D. Britivića i A. Kabilja s početkom u 19.30. Ulaznice, nažalost, nisu u slobodnoj prodaji.

Irena Paulus

Vijenac 211

211 - 4. travnja 2002. | Arhiva

Klikni za povratak