Vijenac 209

Ples

Najava

Prva premijera Koreografskog atelijera

Svoj prvi program Atelijer Chorégraphique postavlja u zajedničkoj produkciji s HNK Zagreb i INK Pula.

Najava

Prva premijera Koreografskog atelijera

Atelijer Chorégraphique umjetnička je organizacija koju su u prosincu prošle godine osnovali solisti zagrebačkog baleta Staša Zurovac i Mark Boldin u želji da nastave svoja autorska istraživanja započeta još 1996. Koreografskom radionicom članova baleta HNK. U Zagrebu smo posljednji put vidjeli njihove koreografije prije dvije godine, u okviru večeri mladih koreografa i programu koji je izvođen pod znakovitim naslovom Tko je ugasio svjetlo?

Otkrivši da u HNK postoji slobodno vrijeme i prostor (i dobra volja!) i, bez obzira na silan plesački angažman (sjetite se samo njihovih ostvarenja iz Čudesnog mandarina i Fausta), oni zajedno s grupom kolega pauze i slobodnu dvoranu upotrebljavaju za svoje probe. U utorak 12. ožujka Atelijer izlazi s prvom premijerom, dvjema praizvedbama: Amore... mio Marka Boldina i Les Dieux sont fâchés (Bogovi su ljuti) Staše Zurovca. (Tako nam Staša i dalje ostaje dužan Zaručničin san, koji su Englezi imali priliku vidjeti u Covent Gardenu — u okviru gostovanja baletne trupe Croatia!)

Svoj prvi program Atelijer Chorégraphique postavlja u zajedničkoj produkciji s HNK Zagreb i INK Pula. Reprize su u Zagrebu 15. i 23. ožujka, a najave ćete im i ubuduće prepoznati po plakatu ljubičaste pozadine s bijelim štapićima — slikom ljudskoga genoma.

Maja Đurinović

Vijenac 209

209 - 7. ožujka 2002. | Arhiva

Klikni za povratak