Vijenac 208

Kazalište

TEATROSKOP

TEATROSKOP

Marinkovićeve Ruke u HNK

Obilježavajući dan autorova rođenja, na sceni zagrebačkoga HNK 22. veljače napokon će zaigrati dramatizacija pripovijedaka Ranka Marinkovića. Ruke/San o piscu, zajedničku produkciju Scene Habunek i Teatra Kiklop, režijski potpisuje Stephanie Jamnicky, kojoj je pri dramatizaciji pomogla Anita Jelić. U predstavi igraju Slavko Juraga, Ivana Jelić i Marija Škaričić.

Il Gattopardo u Rijeci

Talijanska drama HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, u suradnji s kazalištem Compagnia Pupi e Fresedde iz Firence izlazi s premijerom Geparda 22. veljače. Le Fredde Stelle del Gattopardo Giuseppe Tomasi di Lampedusa smjestio je u Siciliju u Garibaldijevo doba, a za ovu ih je prigodu prilagodio i postavio Angelo Savelli. Uloge tumače Giovanni Fochi, Monica Mandri, Elvia i Bruno Nacinovich i Ivna Bruk.

Oj, Zagoro

...naslov je dvije premijerne večeri u splitskom HNK. Scena 55 ugostit će 1. ožujka premijeru monodrame Ilije Zovka Oprosti Stipe, ispovijed stanovnika Dalmatinske zagore u režiji Milana Štrljića, a dan poslije na red dolazi i premijera komada Nosi nas rijeka Elvisa Bošnjaka. Kao i hvaljena Oca, novi Bošnjakov komad režira Nenni Delmestre, a u podjeli je, uz Josipa Gendu, Trpimira Jurkića, Kseniju Prohasku, Brunu Bebić Tudor i samog autora, prvi put na splitskoj sceni i Milka Podrug Kokotović. Ona će ovom toplom ljudskom pričom iz ruralne sredine proslaviti i pedesetu obljetnicu svoga umjetničkog rada.

Feydeau u Gavelli

Georges Feydeau i Božidar Violić vraćaju se u Frankopansku 8 u velikom stilu 2. ožujka, komedijom Barillon se ženi. U komediji zabuna i vrtoglavih obrata u čak tri čina naslovnu ulogu igra Dražen Kühn, uz Sretena Mokrovića, Borisa Svrtana, Janka Rakoša, Enesa Vejzovića i Dragoljuba Lazarova. Ženski dio ansambla čine Slavica Knežević, Antonija Stanišić i Edita Majić, dok scenografiju i kostimografiju potpisuje Zlatko Bourek.

Gostovanje u Kerempuhu

Beogradski Zvezdara Teatar gostovat će u Satiričkom kazalištu Kerempuh 6, 7. i 8. ožujka s predstavom Lari Tompson — Tragedija jedne ljubavi Dušana Kovačevića. U predstavi među ostalima glume Bora Todorović i Milena Dravić.

Igor Ružić

Vijenac 208

208 - 21. veljače 2002. | Arhiva

Klikni za povratak