Vijenac 204

Kazalište

TEATROSKOP

TEATROSKOP

Shakespeare u Komediji

Kazalište Komedija 28. prosinca trebalo bi napokon zaigrati Shakespeareov San ivanjske noći u režiji i adaptaciji Joška Juvančića. Komad je lokaliziran i mjuzikaliziran, pa koreografiju potpisuje Mare Sesardić Krpan, a glazbu Gordan Muratović, poznatiji kao autorska snaga grupe Jinx. Uloge dijele Damir Lončar, Dubravka Ostojić, Igor Mešin, Dražen Čuček...

Tjedan otvorenog &TD-a

Već tradicionalni tjedan Dobrodošli u &TD otvoren za sve i (n)ove će se godine u Savskoj 25 dogoditi od 12. do 19. siječnja. U tom tjednu &TD će premijerno 13. siječnja pokazati i najnoviji tekst britanske dramatičarke Caryl Churchill Negdje daleko sa Senkom Bulić, Natalijom Đ orđević i Markom Torjancem u režiji Saše Broz.

TEST!

Treće izdanje festivala studentskog kazališta zauzet će zagrebačke kazališne i nekazališne prostore (&TD, ZKM, SKUC, ADU, Tvornica...) od 20. do 26. siječnja. Ovaj put riječ je o pravom međunarodnom festivalu, na kojem nastupaju kazališne akademije iz Bratislave, Sofije, Sarajeva, Ljubljane, Skoplja, Beograda... Uz dvanaest inozemnih predstavnika na TEST-u će se predstaviti i sedam skupina iz Hrvatske, a organizatori Udruga TEST i Studentski zbor najavljuju i bogat popratni program.

Kaj sad u Kerempuhu

Završni dio kerempuhovske trilogije Borivoja Radakovića, komad o obiteljskim ovisnostima i ovisnostima u obitelji Kaj sad premijeru očekuje 11. siječnja. U režiji, na sceni i u kostimima Petra Večeka igraju Marinko Prga, Beti Lučić, Nina Erak-Svrtan, Edo Vujić i Vlatko Dulić.

Akvarij i Prodavači duše u Rijeci

U povodu važne životne obljetnice Radovana Ivšića, ansambl HNK Ivana pl. Zajca u Filodrammatici će 12. siječnja premijerno igrati njegov Akvarij. Glavne uloge u tom »agresivnom košmaru bez čina i bez kraja« redatelj Mario Kovač povjerio je Ani Kvrgić i Damiru Orliću, a kostimografiju Ivani Popović. Talijansku dramu istog kazališta 17. siječnja očekuje premijera komedije Alberta Bassetija Venditori di anime — Prodavači duša, u autorovoj režiji.

U HNK se improvizira

Premijeru melodramske inscenacije komada Večeras se improvizira Luigija Pirandella za 23. siječnja priprema velika scena zagrebačkoga HNK. U zahtjevnoj posveti kazališnoj umjetnosti kakvu je zamislio redatelj Zlatko Sviben proigrat će svi prostori kazališta, uz izabranu kremu domaćega glumišta: Božidara Bobana, Peru Kvrgića, Almu Pricu, Jasnu Bilušić, Olgu Pakalović, Ivu Gregurevića... Za glazbu u predstavi brine se Arsen Dedić, a u ovoj verziji Pirandellova komada nastupaju i članovi Baleta i Opere HNK.

Igor Ružić

Vijenac 204

204 - 27. prosinca 2001. | Arhiva

Klikni za povratak