Vijenac 203

Film

Pregled neameričkih filmova na HRT-u

Zaboravi Hollywood

Zaboravi Hollywood

Pregled neameričkih filmova na HRT-u

Afula express/Pick a Card (13. prosinca, II. program, 21,15) izraelski je film iz 1997. godine o mladom bračnom paru koji u potrazi za boljim životom iz malog mjesta dolazi u grad. No život u gradu neće biti onakav kakvog su očekivali, te će životne situacije u koje će biti dovedeni naškoditi njihovoj vezi. Film je režirala Julia Shles, a u glavnim ulogama nastupaju Zvika Hadar i Esti Zackhim.

Harcelee (16. prosinca, II. program, 22,50) francuska je televizijska drama iz 1997. godine snimljena prema istinskom događaju, a riječ je o ženi koju poslodavac zlostavlja, ucjenjujući je na ljubavnu vezu s njim. Suprug smatra da mu je ona sigurno dala povod, pa nesretna žena ni kod vlastitog supruga ne može naići na razumijevanje. Film je režirao Nicolas Cuche, a u glavnim ulogama nastupaju: Elise Tielrooy, Jean-Michael Noirey i Laurent Olmedo.

Another time, another place (20. prosinca, II. program, 21,15) britanska je drama smještena u razdoblju Drugoga svjetskog rata. Priča je to o škotskoj seljanki koja živi s petnaest godina starijim mužem. Uskoro se njezin život mijenja jer na njihovu farmu na prisilni rad dolaze talijanski zarobljenici, a jedan od njih posebno zaokupi njezinu pažnju. Film je režirao Michael Radford, a u glavnoj ulozi je Phyllis Logan.

Fable (22. prosinca, III. program, 23,15) australski je film iz 1997. godine. Priča je to o popularnom televizijskom producentu i komentatoru Henryju Fableu. On raskrinkava prevaranta koji je želio izbjeći kaznu, no u bijegu od Fablea smrtno stradava. Netom kasnije Fable saznaje da su mu, u istom trenutku kad i bjegunac, poginuli sin i žena. Film je režirao Malcom McDonad, a u glavnoj je ulozi Simon Westaway.

Zvjezdana Bubnjar

Vijenac 203

203 - 13. prosinca 2001. | Arhiva

Klikni za povratak