Vijenac 203

Film

PRETPREMIJERE

Harry Potter i kamen mudraca

Konačno, neposredno prije Božića, svjetski najpoznatiji i najuspješniji mali čarobnjak stiže i u naša kina.

PRETPREMIJERE

Harry Potter and the Sorcerers Stone (Harry Potter i kamen mudraca)

Konačno, neposredno prije Božića, svjetski najpoznatiji i najuspješniji mali čarobnjak stiže i u naša kina. Američki redatelj Chris Columbus (Sam u kući, Tatica u suknji) okupio je vrhunsku ekipu glumaca (Alan Rickman, Maggie Smith, Richard Harris) da bi magičnu bestseler priču britanske spisateljice J. K. Rowling o siročetu Harryju (Daniel Radcliffe) i više nego uspješno oživotvorio na filmskom platnu.

Doznavši da je, poput preminulih roditelja i sam čarobnjak, Harry biva primljen u Školu čarobnjaštva i vještičarenja, gdje zajedno s dva mala prijatelja, iskusi brojne fantastične avanture.

Pri filmskoj adaptaciji ostavši vjeran knjizi, Columbus slijedi priču J. K. Rowling do u najsitnije detalje, vizualno je obogativši toplom elegancijom snimatelja Johna Salea i ekscentričnim kostimima Judianne Makovsky.

Legally Blonde (Plavuša s Harvarda)

Reese Witherspoon je Elle Woods, prirodna plavuša, predsjednica sestrinstva i Miss lipnja na kalendaru svoje srednje škole, a ima i najzgodnijeg dečka, i to plave krvi. No kad je on želi ostaviti jer je jednostavno previše plavuša, te se upiše na Harvard i tamo spetlja s bivšom djevojkom, Elle odlučno kreće u akciju.

Predvidivu ali šarmantnu priču komedije redatelja Roberta Luketica izvrsna izvedba glavne glumice učinila je još lepršavijom, zabavnijom i boljom.

The Wedding Planner (Vjenčanje iz vedra neba)

Jennifer Lopez i Matthew McConaughey glavni su junaci romantične komedije redatelja Adama Shankmana. Nimalo originalna, vođena nespretno i hrapavo, uglavnom je požnjela negativne kritike, iako je riječ ponajprije o djelu nepretenciozna zabavljačkog tipa za predbožićno vrijeme.

U središtu je radnje žena koja se bavi organizacijom vjenčanja i u tome je vrlo uspješna. Sve dok se jednoga dana ne zaljubi u klijenta, što je potakne na preispitivanje vlastita samačkog života.

Katarina Marić

Vijenac 203

203 - 13. prosinca 2001. | Arhiva

Klikni za povratak