Vijenac 202

Film

PRETPREMIJERE

PRETPREMIJERE

Posljednja volja

Akcijska pustolovna komedija redatelja Zorana Sudara, jedan od najskupljih hrvatskih projekata u posljednje vrijeme, s Goranom Višnjićem u glavnoj ulozi skromnog baštinika bogata emigranta iz Amerike; prepuna neobičnih karaktera, ali i brojnih obrata. U filmu glume i Ivo Gregurević, Predrag Vušović i Angelica Bridges.

What Women Want (Što žene vole)

Mel Gibson, Helen Hunt i Marisa Tomei tumače glavne uloge u ovoj romantičnoj komediji redateljice Nancy Meyers, o tipičnome muškom šovinistu koji stjecajem okolnosti dobije dar slušanja ženskih misli, čime se njegov dotadašnji svjetonazor iz temelja mijenja. Konvencionalan, ali lepršav i zabavan film.

Atlantis — The Lost Empire (Atlantida — Izgubljeno kraljevstvo)

Fantastični animirani film prepun akcije i pustolovine, o potrazi za izgubljenim carstvom Atlantide, obiteljska je zabava Disneyjeve kompanije, redateljskog dvojca Kirk Wise/Gary Truosdale, odgovorna i za uspjeh Ljepotice i zvijeri i Zvonara crkve Notre Dame. Unaprijeđeni specijalni efekti i animacija ovdje su na samom vrhuncu.

Joy Ride (Vožnja smrti)

Atraktivni mladi glumci Paul Walker i Leelee Sobieski te hvaljeni Steve Zahn nastupaju u ovom uzbudljivom trileru redatelja Johna Dahla, koji sve vrijeme zadržava potrebnu razinu napetosti, ali i razvija tri snažna karaktera, suočena sa suludim vozačem kamiona na pustoj cesti.

Driven

Plitak uradak redatelja Rennyja Harlina; akcijska pustolovina sa Sylvesterom Stalloneom u ulozi bivšega trkačkog šampiona; prepuna odličnih scena jurnjave trkaćim automobilima.

John Carpenter's Ghosts of Mars

Znanstveno-fantastični horor o životu na Marsu 2025, u kojoj bespoštedne borbe vode ljudi i oslobođeni duhovi Marsovaca; ponajprije zanimljive vizualne koncepcije, s Natashom Henstridge i Iceom Cubeom u glavnim ulogama.

Kiss of the Dragon (Zmajev poljubac)

Formulaičan akcijski film, nabijen spektakularnim borilačkim prizorima, u režiji Chrisa Nahona i izvedbama Jeta Lija, Tchekyja Kayra i Bridget Fonde, čija se radnja događa u Parizu.

Katarina Marić

Vijenac 202

202 - 29. studenoga 2001. | Arhiva

Klikni za povratak