Vijenac 201

Film

PRETPREMIJERE

PRETPREMIJERE

Princeza i ratnik

Njemačka romantična drama redatelja i scenariste Toma Tykwera (Trči Lola, trči), s Frankom Potente (heroinom Lole) kao senzibilnom i introvertiranom bolničarkom i Bennom Furmannom kao sitnim isfrustriranim kriminalcem u glavnim ulogama. Film je dobitnik brojnih nagrada, uključujući Zlatnu arenu na ovogodišnjoj Puli.

Swordfish (Operacija Sabljarka)

Adrenalinski redatelj Dominic Sena (Nestali za 60 sekundi) još se jednom latio materijala podložna brzoj, efektnoj akciji i eksplozijama, ovaj put u svijetu računala. John Travolta, Halle Berry, Hugh Jackman i Don Cheadle glavne su uloge najnovijega Senina projekta o karizmatičnom i opasnom špijunu i jednom od najboljih svjetskih hakera, a zapleteni i napeti špijunski triler zasigurno će zaintrigirati i našu publiku.

Fast and Furious (Brzi i žestoki)

Poigravajući se stavkama tinejdžerskog bunta pedesetih, znanog još iz Buntovnika bez razloga, redatelj Rob Cohen okuplja mladu, nabrijanu ekipu (Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez) te pruža akcijsko-pustolovni film o zastrašujućim (ali i fascinantno snimljenim) utrkama automobila uličnih rivalnih bandi kao znakovima uspostave prevlasti i moći.

A Knight's Tale (Priča o vitezu)

Priča o hvalisavom kmetu Williamu (Heath Ledger), koji osobnom ekscentričnošću i hrabrošću uzdrma srednjovjekovni svijet. Krenuvši u potragu za boljom sudbinom od one predodređene mu rođenjem, zaljubljuje se u plemićku kćer (Shannyn Sossamon) i sudjeluje u viteškom turniru, a to je tek početak ludorijama u ovoj pustolovnoj komediji. Redatelj Brian Helgeland ne samo da se ne drži obilježja razdoblja nego i priču podcrtava čistim rockom.

Katarina Marić

Vijenac 201

201 - 15. studenoga 2001. | Arhiva

Klikni za povratak