Vijenac 200

200

Relja Bašić, glumac

U očekivanju 400. broja

Relja Bašić, glumac

U očekivanju 400. broja

Poštovani »Vijenče« ovjenčani 200. vijencem svojih čitatelja!

Moji prijatelji i znanci zovu me »novinomanom«. Kupovao sam sve donedavna, tj. prelistavao svakog dana pet dnevnih novina i gotovo sve ozbiljnije tjednike (tri) te dvotjedna izdanja s područja svog primarnog interesa (politika i kultura, naročito kazalište, film i glazba).

Što zbog pomanjkanja vremena, što zbog materijalnih nemogućnosti i prezasićenosti informacijama, tu svoju potrebu sveo sam (barem zasad) na tri dnevnika te dva tjednika i dva dvotjednika s područja kulture. Moram priznati da smanjena kupovanja ni u kojem slučaju ne zahvaćaju vaš, tj. naš »Vijenac« i sve bolji »Vjesnik«. Što sam sve odbacio, preupuštam vama na slobodnu procjenu!

Prilozi o kulturi u dnevnom tisku ne zadovoljavaju potrebu i želju dobro i dovoljno informiranog građanina — ali zato vi sa svojih dvjesto brojeva u velikoj mjeri usrećujete svoje čitatelje dostatnim brojem pravih i relevantnih informacija. Čestitam!

Najvećom kvalitetom »Vijenca« smatram visoku kvalitetu Vaših kolumnista — meni u mojoj profesiji važnih i dragih Kvrgića, Turkovića te Peterlića pa Maroevića, Pavličića, Perić-Kempf sve do sve boljih Vukova i Mazura. Bravo, jer ih sve smatram kvalificiranima, važnim animatorima, zaljubljenicima svojih područja, a iznad svega važnim informatorima publike tj. potencijalnih konzumenata koje nastoje privući onim što zaista vrijedi u ovoj našoj poplavi tj. hiperprodukciji, barem što se tiče kazališta i glazbe.

Pročitavši (tj. točnije — barem prelistavši) svaki broj »Vijenca«, zaustavljajući se pomnije na člancima od osobnog interesa, Vaši čitatelji su doista u mogućnosti biti dobro informirani.

Čestitke svima, a naročito gosp. Kuzmanoviću i Vidačkoviću. Samo tako dalje u iščekivanju vašeg 400. broja!

Vijenac 200

200 - 1. studenoga 2001. | Arhiva

Klikni za povratak