Vijenac 200

Kazalište

TEATROSKOP

TEATROSKOP

Nova zagrebačka scena

U bivšoj tvornici Jedinstvo na nasipu dvostruka će premijera obilježiti konačno otvaranje scene za mlade kazalištarce, likovnjake i glazbenike koju već dvije godine osniva kazališna družina Kufer, čitaj redateljice Franka Perković i Dora Ruždjak Podolski. Njihove režije Adama i Eve Miroslava Krleže i Tragedije mozgova Janka Polića Kamova svečanu premijeru u prostoru iznad Močvare imaju 13. studenog. Kufer već ima razrađen plan, pa najavljuje uskoro i produkcije Shakespearea, Ivesa, Gjalskog...

Opet premijera u Exitu

Iako je predstava pretpremijerno poharala nekoliko ljetnih festivala, Teatar je Exit Evu Braun Stefana Kolditza u režiji Edvina Liverića čuvao za otvaranje Scene na sceni. Zbog njezine pak skučenosti dvostruka svečana premijera monodrame tajne Hitlerove ljubavnice održat će se 2. i 3. studenog i treba se samo nadati da će Daria Lorenci biti jednako dobra kao i na ovogodišnjem festivalu Zlatni lav.

Riječka Raspra

Već druga ovosezonska premijera na redu je u riječkom HNK, a riječ je o hrvatskoj praizvedbi Raspre koju je P. C. C. de Marivaux napisao 1744. Suptilnu komediju o ljubavnom eksperimentu režira Janusz Kica, a u podjeli su Olivera Baljak, Galliano Pahor, Alen Liverić, Zrinka Kolak Fabijan, Olga Pakalović, Dražen Šivak Damir Orlić i Ana Kvrgić.

Tanac u Puli

Najavljen kao kazališni događaj sezone, dramsko-plesno-glazbeni spektakl Daniela Nančinovića o temi freske u crkvici Svete Marije na Škrilinah Tanac od mrtvih / Dance Macabre premijerno će u pulskom INK zaigrati 7. studenog. Predstava je koprodukcija INK, Hrvatskog društva skladatelja, tvrtke Cantus i plesnog studija Liberdance, pa glazbu Tamare Obrovac i pokret Rajka Pavlića na sceni Dinke Jeričević režira Robert Raponja.

»Teorija koja hoda« u Mami

Uzvratni susret zagrebačkih i beogradskih teoretičara izvedbenih umjetnosti održat će se u Net-klubu Mama 4. i 5. studenog. Na programu je TKH teorijski performans nove beogradske umjetničke grupacije i promocija časopisa »Teorija koja hoda« uz predavanje Miška Šuvakovića.

U Mami će predavati i Emil Hrvatin 3. studenog, a dan prije svoje će bivše i buduće projekte predstaviti Borut Šeparović. Sadašnji će gostovati...

Terrible Fish u ZKM-u

Novu predstavu PerformingUnita, kako se na privremenom radu u Nizozemskoj zove nekadašnji Montažstroj Boruta Šeparovića, ljetos je vidjela publika Svetvinčenta i Umaga. U ZKM-u će tu dramaturšku obradu Sylvije Plath odigrati Irma Baatje, Sanja Mitrović i Damir Klemenić 9. i 10. studenog.

...i još

U Teatru &TD Marija Kohn 3. studenog svečano će izvesti vlastiti izbor iz uloga pod zajedničkim naslovom Od Rože do Jele.

Mladen Vulić premijerno izvodi monodramu Stjepana Tomaša Ispovijed, u vlastitoj režiji, 9. i 10. studenog na Gavellinoj sceni Mamut.

MKFM i Institucija produkcijski potpisuju predstavu William Shakespeare's Greatest Hits redatelja Borne Baletića, koja će 14. i 15. studenog gostovati na sceni Polanec ZKM-a.

Zainteresirani za rad u Radionici kulturalne konfrontacije radit će u Teatru Exit od 13. studenog, a datum prezentacija je 15. studenoga.

Igor Ružić

Vijenac 200

200 - 1. studenoga 2001. | Arhiva

Klikni za povratak