Vijenac 200

Glazba

METROPOLITAN

Music! Words! Opera!

Impresivni naslov skriva multimedijalnu knjigu za profesore koju je izdala Opera America.

METROPOLITAN

Tosca na CD-u

Među brojnim opernim draguljima dućan Operne kuće u San Franciscu nudi CD s izvedbom Verdijeve Tosce za 35,98 USD. Izvedba je englesko-talijanska. Naslovne uloge pjevaju Mirella Freni, Plácido Domingo i Samuel Ramey. Pjeva i zbor Royal Opera House Covent Garden, a Filharmonijskim orkestrom dirigira Giuseppe Sinopoli.

Music! Words! Opera!

Impresivni naslov skriva multimedijalnu knjigu za profesore koju je izdala Opera America. Riječ je, zapravo, o trodijelnom vodiču koji pokazuje kako pomiriti učenje na temelju slavnih opernih djela i stvaranje vlastitog, izvornog opernog djela. Prva i druga razina sadrže audiovrpcu Što slušati s detaljnim opisima glazbe i odlomcima iz poznatih opera (Humperdinckova Ivica i Marica, Mozartova Čarobna frula na prvoj razini; te Rossinijev Seviljski brijač i Verdijeva Aida na drugoj razini), priručnik za učitelje i udžbenik za studente. Treća razina nudi snimku Shakespearova komada i Verdijeve opere Othello na kompaktnoj ploči kao vrhunac kreativnoga stvaranja. Uz to ide i priručnik za učitelje. Sve se može naći na http://www.operaamerica.org za cijenu od (kada se uključi sav materijal) 302 USD.

Opereta

CD: Elisabeth Schwarzkopf Sings Operetta

Za ljubitelje operete Amazon.com nudi niz arija iz popularnih njemačkih i austrijskih opereta u izvedbi Elisabeth Schwarzkopf te Filharmonijskog zbora i orkestra pod ravnanjem Otta Ackermanna. CD iz zbirke Great Recordings of the Century — Elisabeth Schwarzkopf Sings Operetta sadrži arije iz opereta Franza Lehára (Der Zarewitsch, Der Graf von Luxemburg, Guiditta), Richarda Heubergera (Im Chambre Séparée), Carla Zellera (Der Vogelhändler, Der Obersteiger), Johanna Straussa ml. (mjuzikl Casanova), Carla Millockera (Gräfin Dubarry) i Franza von Suppéa (Boccaccio). Cijena je 11,97 USD.

Mjuzikl

Hair

Mjuzikl Hair Galta MacDermota već se neko vrijeme prikazuje u Raimund Theateru u Beču, kazalištu koje se proslavilo postavama Ljepotica i zvijer te Ples s vampirima. Novi prikaz američke »djece cvijeća« iz šezdesetih i sedamdesetih, sada u europskoj verziji, dokazuje da je »filozofija dugokosih« živa i početkom 21. stoljeća, te da pjesme poput Aquarius i Let the Sunshine In još oduševljavaju publiku. U režiji koreografa Kima Duddyja, Hair može se pogledati svakoga dana u 19:30 do kraja sezone 2001/2002. u Raimund Theateru u Beču (Wallgasse 18). Karte se mogu rezervirati i putem e-mailea na wienticket@vbw.at.

Irena Paulus

Vijenac 200

200 - 1. studenoga 2001. | Arhiva

Klikni za povratak