Vijenac 199

Glazba, Kolumne

Aleksandar Kostadinov: GLOB@LNO

Živa scena

Zagrebački klubovi polako se bude iz ljetne letargije i fjaku ljetnih vrućina zamjenjuju koncertnim i ostalim aktivnostima.

Globalno

Živa scena

Zagrebački klubovi polako se bude iz ljetne letargije i fjaku ljetnih vrućina zamjenjuju koncertnim i ostalim aktivnostima. Aquarius je tako obilato počastio zagrebačku publiku brazilskom atmosferom, tri tjedna zaredom predstavljajući naše i svjetske snage zbog kojih je jarunsko jezero barem štihom podsjećalo na valove Copacabane. Isti je klub zaslužan i za hip hop brooklyn stila uživo u Afu Ra obličju, djelovanje Kontrapunkta također se intenzivira, a svakako vrijedi napomenuti redoviti godišnji koncert Cubisma za njihova preminulog člana Juricu Ugrinovića. S jarunskih obala može se do savskih, gdje Močvara najavljuje svoju sezonu u kojoj, po običaju, najagilnije navaljuju alternativniji izvođači i poneka s onu stranu atrakcija. KSET svojim najavama nastavlja uvijek zanimljiva gostovanja, koja stilom nisu određena, ali zato ne odustaju od predznaka alternativnog i otkačenog. Sax je na velika vrata krenuo dobrotvorno s Parnim valjkom i nudi različite programe od rocka do Jimmyja Stanića i Vanje Lisaka. Jabuka je ozbiljnu koncertnu aktivnost najavila nastupom Zorana Predina, a Pauk najavljuje rocka i igara. Ostala mjesta, poput Besta najavljuju mnoštvo partyja s poznatim DJ-ima iz europskih centara, a Tvornica se najavila koncertom sjajnih povijesno vrijednih Residentsa. Ovom malom pregledu treba zasluženo pridodati tradicionalnu klupsku jazz-klubijadu, jazz-sabor, koja se peti put smjestila u B. P. clubu.

Od svjetskih imena obratite pozornost na dolazak primadone Buena vista social cluba Omare Portuondo u Vatroslavu Lisinskom, te potkraj ili bolje reći na vrhuncu turneje dolazak Depeche Mode. I, što? Dosta, ne treba biti bahat, da nam se ne vrati loša prošlost.

Vijenac 199

199 - 18. listopada 2001. | Arhiva

Klikni za povratak