Vijenac 199

Film

Zvjezdana Bubnjar

Zaboravi Hollywood

Pregled neameričkih filmova na HRT-u

Zaboravi Hollywood

Pregled neameričkih filmova na HRT-u

Kad padne noć (19. listopada, I. program, 00,10) kanadska je drama, snimljena 1995, a u njezinu je središtu Camille, profesorica na teološkom fakultetu. Njezin susret s nepoznatom mladom ženom Petrom rezultirat će ljubavničkim odnosom, što će pak utjecati na odnos s njezinim dečkom Martinom.

Film je režirala zapažena kanadska redateljica Patricia Rozema, koja ujedno potpisuje scenarij. U glavnim ulogama nastupaju: Pascale Bussiers, Rachael Crawford, Henry Czerny i David Fox.

Leon — uzgajivač svinja (18. listopada, II. program, 21,15) britanska je komedija o mladom londonskom Židovu, zaposlenu u tvrtki nekretninama. Jednoga dana odlučuje napustiti posao jer smatra da je njegov posao nepošten. Uskoro će Leon saznati mnoge šokantne podatke o svojoj obitelji, što će poprilično uzdrmati njegov ionako nesređen život.

Film su 1992. režirali Vadim Jean i Gary Sinyor, a u glavnim ulogama nastupaju Mark Frankel, Janet Suzman i Brian Glover.

Paulovo putovanje (20. listopada I. program, 17,30) njemačka je obiteljska drama iz 1998. o dječaku iz nesređene obitelji koji usto boluje od leukemije. Jednoga dana bolesni dječak odlučuje pobjeći od kuće...

Režiju potpisuje Rene Reisig, a u glavnoj ulozi nastupa Peter Lohmeyer.

Božje svjetlo u Budimpešti (21. listopada II. program, 22,50) mađarski art-film iz 1999. poznatog mađarskog redatelja Miklosa Jancse. Film je kritika suvremene političke i društvene situacije, a sve kroz pogled i doživljaje dvojice prijatelja, Pepea i Kape, zaposlenika gradskoga groblja.

U glavnim su ulogama Musci Zoltan i Scherer Peter.

Clarissa (25. listopada II. program, 21,15) francuska je psihološka drama iz 1997. o sredovječnoj ženi koja se prisjeća djetinjstva u internatu u Australiji, mladosti i ljubavi. Film je snimljen prema romanu Stefana Zweiga, režiju potpisuje Jacques Deray, a scenarij Jean-Claude Carriere. U glavnoj je ulozi Maruschka Detmers.

Ponovo Win (27. listopada I. program, 17,30) kanadska melodrama snimljena je 1998, a u središtu priče je Win Morrisey, koji se nakon četrnaest godina lutanja svijetom vraća u rodno mjesto u Novoj Škotskoj. Uskoro će Win uvidjeti da se od njegova odlaska mnogo toga promijenilo i da je sada potpuni stranac. Film je režirao Eric Till, a u glavnoj ulozi nastupa Gordon Pinset.

Razbijena cesta (28. listopada III. program, 23,15) australski art-film iz 1993. Priča je to o mladiću Angelu i njegovim neobičnim putovanjima. Režiju potpisuje Laurie McInnes, a u ulozi Angela je Aden Young.

Zvjezdana Bubnjar

Vijenac 199

199 - 18. listopada 2001. | Arhiva

Klikni za povratak