Vijenac 199

Film

PRETPREMIJERE

PRETPREMIJERE

Spy Kids

Vrlo zabavan film za djecu i one koji se tako osjećaju, majstora uzbudljive akcije Roberta Rodrigueza, s Antoniom Banderasom i Carlom Gugino u ulogama zloglasnih špijuna kojima ništa nije nemoguće ili neizvedivo. No kad ih kidnapira zli Fegan Floop (Alan Cumming), na njihovoj je djeci (Alexa Vega i Daryl Sabara) da ih spase...

O mačkama i psima

Inovativan, no nedovoljno razrađen film redatelja Larryja Gutermana komična je pustolovina iz životinjskog svijeta. Miješajući zbilju s animatronic-efektima, Cats and Dogs na duhovit način progovara o vječnom rivalstvu između te dvije vrste. Priča prati bijeloga perzijskog mačka Mr. Tinklesa, glavnog negativca, koji nakon što uništi pse želi zavladati i ljudima. Dakle, na psima je da mačji rod u tome spriječe.

Zanesena mladost

Romantična drama o međurasnim odnosima redatelja Johna Stockwella, koja starim obrascima pridaje tračak svježeg i novog, te se dobrano odmiče od klišeja žanra. Provokativna je to, žestoka i uvjerljiva inačica Romea i Julije ili Zaplešimo zajedno, sa Kirsten Dunst i Jay Hernandezom u glavnim ulogama, koja pruža svjedočanstvo o prvoj ljubavi i uzajamnu iscjeljenju.

Angel Eyes

Romantična i neobična priča redatelja Louisa Mandokija o paru koji nakon niza okolnosti utvrdi da su jedno drugom ne samo suđeni, nego da si međusobno stalno spašavaju živote. Ona (Jennifer Lopez) radoholičarka je bez intimnog života, a on (James Cazaviel) neobičan osamljenik, čiji se putovi isprepleću.

Američka pita 2

Iako ne sadrži svježinu originala, ni drugi nastavak iznimno popularna tinejdžerska filma — Američke pite, vjerojatno neće razočarati svoje poklonike. Ponovno okupljajući čitavu ekipu (Jason Biggs, Sean William Scott, Shannon Elizabeth), ovoga puta na ljetnim praznicima nakon prve godine studija, redatelj J. B. Rogers erotskim dosjetkama, prštavošću i zamršenošću odnosa pokušava nadmašiti original.

Katarina Marić

Vijenac 199

199 - 18. listopada 2001. | Arhiva

Klikni za povratak