Vijenac 198

Časopisi

Katarina Marić

Bogato i opsežno

»IQ«, magazin, rujan 2001, br. 1, gl. ur. Aleksandar Kostadinov

Bogato i opsežno

»IQ«, magazin, rujan 2001, br. 1, gl. ur. Aleksandar Kostadinov

Na sedamdeset stranica suvremenoga dizajna i glazbeni je svijet dobio, doduše znatno bogatiju i opsežniju, inačicu filmskog (također mjesečnika) Freak, koji se ne može nabaviti u trgovinama, nego se dijeli — besplatno. »IQ«, kako je glazbenom magazinu ime, dobiva se, naime, uz svaku kupnju bilo kojeg od proizvoda u trgovinama Croatia Records diljem Hrvatske (CD-a, DVD-a, VHS-a i sl.).

Jednostavnim, čitljivim i pristupačnim tekstovima, poglavito iz svijeta glazbe (pri čemu je zastupljena pop, rock, r'n'b, etno, alternativna, ali i klasična, jazz, filmska i ina glazba) s lakoćom se približava čitatelju. Uz pozamašan izbor recentnih naslova CD-a (kako inozemnih, tako i domaćih), s kritičkim osvrtom na svaki posebice, u ovom se broju napose ističu rubrike poput razgovora s popularnom bivšom spajsicom Victorijom Beckham, potom ekskluzivni izvještaj s koncerta U2 iz Londona, kao i izvješće s nastupa svjetskih atrakcija Atomic Kitten. Tu je i razmatranje o tome kako se danas Internet i glazba sve više susreću, povod kojem je bio Gibonnijev hit Oprosti, u kratko vrijeme daunlaudan više od dvadeset tisuća puta, što je velik uspjeh, mjereno i svjetskim okvirima; potom osvrt na Oliverov megakoncert u pulskoj Areni, te najava i prikaz najnovijeg, animiranog spota Ljeto grupe Jinx, ali i mnogo toga drugog.

Časopis u drugom dijelu piše o filmskim i temama o ekstremnim sportovima, među koje se rasprostro članak o otoku Visu.

Sve u svemu, zanimljiv projekt koji je svakako nedostajao našem tržištu, i za koji se nadamo da će i nadalje izlaziti u istom zabavno-nepretencioznom stilu.

Katarina Marić

Vijenac 198

198 - 4. listopada 2001. | Arhiva

Klikni za povratak