Vijenac 197

Časopisi

Antonija Vranić

Poziv potencijalnim suradnicima

»Ha-kol«, glasilo židovske zajednice u Hrvatskoj, g. ur. Vlasta Kovač, br. 71, srpanj 2001.

Poziv potencijalnim suradnicima

»Ha-kol«, glasilo židovske zajednice u Hrvatskoj, g. ur. Vlasta Kovač, br. 71, srpanj 2001.

»Ha-kol« je glasilo mozaičnoga tipa, tematski raznoliko, namijenjeno ponajprije članovima židovske vjerske zajednice u Hrvatskoj. Riječ je uglavnom o kraćim informativnim člancima ili intervjuima s nekim od pripadnika zajednice, kao i o kraćim esejima.

Najnoviji broj pojavio se u nešto redizajniranu obliku. Naime, nakon četrnaest godina izlaženja u formatu koji je odabrao Alfred Pal, kao tadašnji likovni i tehnički urednik, a po uzoru na prijašnja glasila zajednice koja su izlazila u Hrvatskoj, ovaj broj pojavio se u novom obliku. Svemu tome glavni cilj je, kako je naglasila i glavna urednica Vlasta Kovač, da se konačno počne okretati budućnosti, iako će prošlost i nadalje biti prisutna u časopisu. Afirmacija stvaralaštva članova zajednice bit će jedna od glavnih zadaća uredništva.

Nova stalna rubrika od ovoga broja bit će vijesti o aktualnim zbivanjima u međunarodnom židovskom svijetu te rubrika izabranih tekstova iz domaćeg tiska koji se odnose na Židove ili političke teme za koje se smatra da su važne za židovsku zajednicu. Tema koja se namjerava sustavno obrađivati je i holokaust u hrvatskim školama, kao i sve vezano uz izgradnju sinagoge i Židovskog kulturnog centra na starom mjestu u Praškoj ulici u Zagrebu, a pomagat će se i sve akcije vezane uz osnivanje i prikupljanje građe za budući Židovski muzej. Stalna rubrika i nadalje će ostati kronika zbivanja u židovskim općinama Hrvatske.

Autori svih tekstova su volonteri. Svi potencijalni suradnici pozvani su da se jave uredništvu.

Antonija Vranić

Vijenac 197

197 - 20. rujna 2001. | Arhiva

Klikni za povratak