Vijenac 196

Film

PRETPREMIJERE

PRETPREMIJERE

Amores Perros

Katkad teško probavljive brutalnosti, ovaj intenzivan i živopisan mozaik različitih karaktera katapultiranih u nepredvidive dramatične situacije, strukturiran je kao triptih sudbina koje kolidiraju s automobilskom nesrećom u Mexico Cityju. Zamršen, vrlo spor ili nezamislivo agresivan, od borbe pasa preko svijeta medija do skitničkog života, nominant za Oscara 2001. godine u kategoriji najboljega stranog filma postavlja provokativna pitanja o ljudskom stanju.

Tomb Rider

Heroina 21. stoljeća, Lara Croft (sa savršenom inkarnacijom u liku Angeline Jolie), najpopularniji je lik videoigrica svih vremena. Nešto poput ženskog Indiane Jonesa, ona je plaćenica koja traga za starinama te se kreće u uzbudljivu svijetu arheoloških iskopina, antikviteta i katakombi. Film redatelja Simona Westa zasigurno je jedan od najiščekivanijih ove godine, prepun speed-akcijskih prizora i atraktivnih lokacija.

Blow

Zagazivši na teren Dobrih momaka ili Lica s ožiljkom, Blow redatelja Teda Demmea govori o spektakularnom usponu i padu krijumčara drogom (Johnny Depp). Zasnovan na istinitoj priči o kokainu, kolumbijskim kartelima te umiješanosti jednog čovjeka u sve to, Demme istražuje opasnu stvarnost svakodnevna života takvih ljudi te na svjetlo dana iznosi dosad neispričanu priču iz recentnih anala američkog zločina.

The Invisible Circus

Drama zasnovana na romanu Jennifer Egon započinje u ljeto 1969. kad hipijevka Faith (Cameron Diaz) s dečkom odlazi u Europu, odakle sestri Phoebe revno šalje razglednice. Kad one prestanu dolaziti, otkrije se i da je Faithino tijelo nađeno podno litice portugalskoga gradića i da je najvjerojatnije riječ o samoubojstvu. No Phoebe ne želi u to povjerovati te sama, vodeći se razglednicama kao jedinim tragom, kreće u istragu..., a redatelj Adam Brooks donosi nam uzbudljiv i napet triler koji plijeni pažnju.

Rat Race

Film redatelja Jerryja Zuckera, kojem je očigledan cilj bilo okupljanje ponajboljih komičara današnjice na jednom mjestu (Whoopi Goldberg, Cuba Gooding Jr.,...), zapravo je priča o utrci šest natjecatelja za jack-pot od dva milijuna dolara, koji organizira ekscentričan i tajanstven vlasnik kasina u Las Vegasu. No i sami natjecatelji učinit će doista svašta ne bi li se dočepali keša, pružajući nam urnebesnu komediju s mnoštvom gegova.

Dr. Dolittle 2

Eddie Murphy još se jednom vraća kao doktor koji zna razgovarati sa životinjama, koje, ovaj put nezadovoljne ljudskim beskrupuloznim uništavanjem šuma, ponovno traže Dolittleovu pomoć. Film pretrpan zahodskim humorom, s nekoliko zabavnih trenutaka.

Katarina Marić

Vijenac 196

196 - 6. rujna 2001. | Arhiva

Klikni za povratak