Vijenac 191

Film

PRETPREMIJERE

Dracula 2000

Još jedna u nizu priča o vampirima, ovaj put moderna prerada Stokerova Dracule, redatelja Patricka Lussiera

PRETPREMIJERE

A Simple Plan

Realiziran još 1998, ovaj napeti, efektan triler redatelja Sama Reimija, smješten u ledene predjele Minnessote, pun je emocionalne napetosti.

Kada dva brata, Hank (Bill Paxton) i Jacob (Billy Bob Thornton), te njihov prijatelj Lou (Brent Briscoe) nađu 4,4 milijuna dolara u srušenu zrakoplovu, pomisle da su riješili sve svoje financijske probleme. Sve što pritom trebaju jest zatajiti slučaj dok se ne dovrši istraga. No to je lakše reći nego učiniti, te uskoro tri muškarca (zajedno s Hankovom ženom Sarom — Bridget Fonda), svatko iz svojih razloga, počinju gubiti povjerenje jedan u drugog, što rezultira visokom napetošću i umorstvom. Odlično režiran, s izvrsnim scenarijem, film je zaslužio punu pažnju, a i Thornton je još jednom briljirao, zaradivši nekoliko nominacija za najbolju mušku sporednu ulogu (Oscar, Zlatni globus).

Dracula 2000

Još jedna u nizu priča o vampirima, ovaj put moderna prerada Stokerova Dracule, redatelja Patricka Lussiera, koja izgladnjela grofa postavlja u današnji New York i pušta ga da se, onako vremenit, nosi s tehnološkim dostignućima, diskoklubovima i posve nepraznovjernom mladeži.

Uz Johnnyja Leeja Millera, Seana Patricka Thomasa, Jennifer Esposito i Justine Waddell, u ulozi legendarnog istrebljivača vampira, profesora Van Helsinga, pojavljuje se Christopher Plummer.

Antitrust

Studenti Milo Hoffman (Ryan Philippe) i Teddy (Yee Jee Tso) kompjutorski su geniji koji imaju zajedničke planove za budućnost. No kad se u Milov život ušeta slatkorječivi softverski magnat Gary Winston (Tim Robbins), sve se mijenja. On žurno, zajedno s djevojkom (Claire Forlani), napušta dotadašnji način života te seli u Portland, gdje mu odmah biva omogućen život na visokoj nozi. Ali uskoro otkriva uznemirujuće dokaze o Winstonovim brutalnim i neetičnim poslovnim taktikama.

Redatelj Peter Howit očigledno se oslanja na konvencionalne sheme filma zavjere, ubacujući u sve malo modernoga začinskoga sjaja.

Say it isn't so

Prpošna komedija redatelja J. D. Rogersa, s danas općeomiljelim humorom a la braća Farrelly, rađen po scenariju debitanata Petera Gaulkea i Gerry Swallow. Priča je to o siročetu Gilly Nobleu (Chris Klein) koji radi u prihvatilištu za životinje u Indiani. Zaljubivši se u lijepu Joe (Heather Graham), uvjeren je da je pronašao ženu svojih snova. No nije sve tako idealno kao što se čini.

Katarina Marić

Vijenac 191

191 - 28. lipnja 2001. | Arhiva

Klikni za povratak