Vijenac 189

Film

Zvjezdana Bubnjar

Zaboravi Hollywood

Neamerički filmovi na HRT-u

Zaboravi Hollywood

Neamerički filmovi na HRT-u

Kardinal (4. lipnja, II. program, 22,30), njemačka drama redatelja Bertholda Mittermayera o visokom ugledniku u Vatikanu koji treba biti postavljen za kardinala. No, budući kardinal ne zna da ima kćer, koja mu neposredno prije imenovanja dolazi na ispovijed. Riječ je o simpatičnom filmu s nesvakidašnjom pričom iz života malih ljudi.

Lulu (2. lipnja III. program, 23,15), kanadsko-indijska drama o prodavačici nakita u otmjenoj robnoj kući, doseljenici iz Vijetnama. Lulu je film s dvjema temama. Jedna je o životima izbjeglica, a druga o prodaji organa i tijela u svrhu preživljavanja. Film je 1995. režirao Srinivas Krishna, a u glavnim ulogama nastupaju Lim Lieu, Clark Johnson i Michael Rhoades.

Tragovi u tami (6. lipnja, I. program, 20,10) švedski je krimić i nova zagonetka inspektora Becka. Ovoga puta nepoznati ubojica u kasnim noćnim satima ubija putnike na peronu podzemne željeznice u Stockholmu. Film je 1997. režirao Morten Arnfred, a u glavnoj ulozi je Peter Haber.

Apetit (9. lipnja, III. program 23,15) britanski je art-triler u režiji Georgea Miltona. Čudni i pomaknuti gosti u starom hotelu doživljavaju mnoge neobične i začudne situacije. Riječ je o vrlo zanimljivu i kvalitetnu ostvarenju sa sjajnom glumačkom postavom. U glavnim ulogama nastupaju Ute Lemper, Trevor Eve, Christian Anhol i drugi.

Zvjezdana Bubnjar

Vijenac 189

189 - 31. svibnja 2001. | Arhiva

Klikni za povratak