Vijenac 189

Film

Pretpremijere

Pretpremijere

Along Came a Spider

Morgan Freeman u ulozi Alexa Crossa, vašingtonskog detektiva i forenzičara psihologa, na tragu je najzagonetnijega zločinačkog uma dosad viđena na filmu. Reprizirajući role iz Sedam, Kolekcionar, te atmosferu Sakupljača kostiju i sličnih epigona Kad jaganjci utihnu, Freeman je i ovaj put ostvario solidnu ulogu. U toj adaptaciji prvoga, široko hvaljena romana Jamesa Pattersona iz serijala o Alexu Crossu, uz Morgana Freemana nastupaju Monica Potter i Michael Wincott.

Someone Like You

Lagana, predvidiva, ali i šarmantna romantična komedija redatelja Tonyja Goldwina. Jane Goodale (Ashley Judd, prvi put u komičarskoj ulozi) ima sve — strastvenu vezu s producentom Rayom (Greg Kinnear) i odličan posao — producentica je popularnoga talk-showa. No kad stvari u vezi pođu naopako, Jane započinje odlučnu studiju o muškarcima, zasnovanu dijelom i na njezinu cimeru-ženskaru Eddyju (Hugh Jackman). Tako pod pseudonimom kao seks-kolumnistica doživljava senzacionalan uspjeh.

Valentine

slika

Formulaičan i konvencionalan slasher u stilu Vriska i sličnih teen-horror izvedenica, u kojem se grupica drskih srednjoškolki našali s jednim od kolega tijekom školskog plesa na Valentinovo, te se on, godinama poslije, kao privlačan i u sebe siguran mladić vraća po svoju osvetu, šaljući im valentinovske krvave poruke u rimi. Zastrašujući triler redatelja Urbanih legendi, Jamiea Blanksa, u kojem nastupaju Denise Richards i David Boreanaz.

Head over Heels

Ovu romantičnu komediju o mladoj restauratorici umjetnina, Amandi (Monica Potter), koja dijeli stan s četiri lijepe cimerice — fotomodela, a koje joj pomognu zadobiti dečka njezinih snova (Freddie Prinze Jr.) kritika naziva golemim promašajem. Redatelj Mark S. Waters, u prvom redu ciljajući na tinejdžersku publiku, nudi plitak i dosadan uradak prepun loše glume.

Katarina Marić

Vijenac 189

189 - 31. svibnja 2001. | Arhiva

Klikni za povratak