Vijenac 188

Film

Neamerički filmovi na HRT-u

Zaboravi Hollywood

Zaboravi Hollywood

Neamerički filmovi na HRT-u

17-24. svibnja

Iz serije filmova o Martinu Becku:

Pearl hotel (16. svibnja, I. program u 20,10) švedski kriminalistički film u režiji Kjella Sundvalla. Inspektor Beck istražuje uzrok neobične prometne nesreće u kojoj su stradali taksist i osoba nepoznata identiteta. Istraga će Becka odvesti na trag krijumčara oružjem i ljudima. U ulozi Martina Becka nastupa Peter Haber, a u ostalim ulogama su Mikael Persbrandt, Stina Rautelin.

Ne ponovo četrnaest godina (19. svibnja, III. program u 23,15) australski je film cijenjene redateljice Gillian Armstrong, koja ujedno potpisuje i scenarij. Ne ponovo četrnaest godina zanimljiv je dokumentarac o tri australske žene čije različite životne priče pratimo od pubertetskih godina pa do njihove trideset i treće.

Čudovište (23. svibnja, I. program u 20,10) krimić redatelja Haralda Hammrella. Ovaj put inspektor Martin Beck rješava slučaj podmetnute bombe koja je uznemirila stanovnike Stockholma. Dojava se ispostavlja lažnom, a kovčeg za koji je mišljeno da je bomba sadržava truplo mrtvoga dojenčeta. Beck kreće u istragu. Visoka razina napetosti glavno je obilježje filma i zbog toga će vjerojatno zainteresirati gledatelje. Snimljen je 1997, a u glavnim ulogama nastupaju Peter Haber, Mikael Persbrandt, Stina Rautelin i drugi.

Pripremila Zvjezdana Bubnjar

Vijenac 188

188 - 17. svibnja 2001. | Arhiva

Klikni za povratak