Vijenac 186

Ples

PLESNE NAJAVE

Platforma mladih koreografa 2001.

Nakon uspješne prošlogodišnje Platforme mladih koreografa Plesni centar Tala priprema još jedan plesni spektakl — Platformu mladih koreografa 2001, koja će se održati od 17. do 20. travnja u Zagrebačkom kazalištu mladih u dvorani Istra

PLESNE NAJAVE

Platforma mladih koreografa 2001.

Nakon uspješne prošlogodišnje Platforme mladih koreografa Plesni centar Tala priprema još jedan plesni spektakl — Platformu mladih koreografa 2001, koja će se održati od 17. do 20. travnja u Zagrebačkom kazalištu mladih u dvorani Istra.

S ciljem promoviranja i populariziranja suvremenog plesa u Hrvatskoj, ove godine Plesni centar Tala dovodi i međunarodne umjetnike na Platformu, nastojeći dati priliku mladim hrvatskim koreografima da u susretu s domaćim i stranim umjetnicima pronađu svoj koreografski jezik i razmijene nove ideje. Ovogodišnja platforma uključuje i četverodnevni seminar suvremenog plesa i jazz dancea po sljedećem rasporedu: 17-20. travnja — 10:00-12:00 Nanci Rusek and Dominique Grimonprez (modern) i 12:00-13:00 Thao Nguyen (jazz).

U večernjem programu 19. travnja nastupaju Nancy Rusek i Dominik Grimonprez, te Adriana Carneiro iz Austrije i Guido Verwer iz Nizozemske, a 20. travnja izabranim radovima predstavit će se domaći mladi koreografi: Kristina Bajza, Natalija Manojlović, Željka Sančanin, Alen Zanjko, S. Banich, D. Doždor i M. Drobac i Iva Burčul.

Na kraju bogatoga događanja organiziran je i okrugli stol, koji će ponovno dotaknuti sve dosadašnje uspjehe i poteškoće plesne scene u Hrvatskoj.

Pridružimo se! http://www.inet.hr/~tala

Riverdance

Budući da će se Zagreb, 21. i 22. travnja u Domu sportova, ponovno zatresti pod irskim step papučicama plesne skupine Riverdance, koreografa i producenta Michaela Flatleya, a da bismo vam iščekivanje učinili uzbudljivijim, preporučujemo posjet njihovoj stranici http://www.lordofthedance.com gdje ćete osim informacija o ansamblu, aktivnostima i najnovijim projektima i turnejama te galerije impresivnih fotografija naći dojmove gledatelja, bolje reći obožavatelja, koji jedva pronalaze riječi da opišu ushićenje i oduševljenje odgledanom predstavom. Nakon toga jedino vam još preostaje kupiti kartu i uvjeriti se imaju li pravo kada toliko slave tu plesnu paradu.

Olivera Međugorac

Vijenac 186

186 - 19. travnja 2001. | Arhiva

Klikni za povratak