Vijenac 185

Film

Najave

Zaboravi Hollywood

Europski filmovi na HRT-u

Zaboravi Hollywood

Europski filmovi na HRT-u

The Last Days of Chez Nous (Posljedni dani Chez Nous), 6. travnja, I. program, 21.15. Australska drama. Priča je to o ženi koja se nakon propale veze u Italiji vraća u kuću svoje starije sestre. Njezinim dolaskom odnosi u obitelji postaju napeti, a napetost će kulminirati ljubavnom avanturom sa sestrinim mužem. Film je 1992. režirala cijenjena australska redateljica Gillian Armstrong, a u glavnim ulogama nastupaju Lisa Harrow, Bruno Ganz i Kerry Fox.

Morir (O no), 7. travnja, III. program, 23.15. Katalonska je crna komedija koja se temelji na nizu varijacija o temi uloge slučaja u ljudskoj sudbini. Film je 1999. snimio Ventura Pons, a u glavnim ulogama nastupaju Luis Homar, Carme Elias, Roger Coma, Marc Martinez.

Escrito en el agua (Zapisano na vodi), 8. travnja, II. program, 23.20. Argentinska drama o introvertiranom šesnaestogodišnjaku koji dane provodi za računalom. Njegov će se život iz temelja promijeniti kad otkrije mračne obiteljske tajne. Film je 1997. režirao Marcos Loayaza, a glavne uloge tumače Jorge Marrale, Marcos Woinski, Noemi Frenkel.

Letter from the East (Pisma s Istoka), 9. travnja, II. program, 21.15. Britanska filmska drama, snimljena 1995. U središtu je priče mlada žena koja pokušava saznati istinu o sebi i svojim roditeljima, izbjeglicama iz Estonije. Film je režirao Andrew Grieve, a u glavnim ulogama su Eva Froeling, Marc Womack, Ingeborg Dapkunaite.

Golpes a mi puerta (14. travnja) Venezuelanska drama o aktualnim problemima Latinske, a posebice Središnje Amerike, o unutrašnjim političkim i socijalnim podjelama u društvima tamošnjih zemalja. Film je 1993. režirao Alejandro Saderman, a glavne uloge tumače Veronica Oddo, Elba Escobar, Juan Carlos Rodriguez.

Treshold (Početak), 13. travnja, I. program, 23.15. Kanadska drama o svjetski poznatom kirurgu specijaliziranom za operacije srca. Kad pročuje da Japanci rade na izumu umjetnoga srca, odluči jedno takvo ugraditi mladoj pacijentici, no drugi su liječnici protiv njegove ideje. Film je 1981. režirao Richard Pearce, a u glavnim ulogama nastupaju Donald Sutherland, Jon Marley, Marc Winningham.

Zvjezdana Bubnjar

Vijenac 185

185 - 5. travnja 2001. | Arhiva

Klikni za povratak