Vijenac 185

Likovnost

LIKOVNI FLASH

Trbuljakova propitivanja

U zagrebačkom Studiju Josip Račić u Margaretskoj ulici do 12. travnja možete razgledati izložbu Radovi u tijeku/Work in Progress umjetnika Gorana Trbuljaka

LIKOVNI FLASH

Trbuljakova propitivanja

Zagreb

U zagrebačkom Studiju Josip Račić u Margaretskoj ulici do 12. travnja možete razgledati izložbu Radovi u tijeku/Work in Progress umjetnika Gorana Trbuljaka. U izloženim radovima Trbuljak referira i dekonstruira pojam reprezentativnoga u kontekstu umjetnosti i svakodnevnog života dokumentirajući zatečene, marginalne situacije.

Gorska u Varaždinu

Varaždin

U prostoru Galerije starih i novih majstora Gradski muzej u Varaždinu priredio je retrospektivnu izložbu riječke umjetnice Mirjane Marušić Gorske (1949). Izložba obuhvaća njezin desetogodišnji opus, koji čine nekoliko ciklusa, u izboru Krunoslava Kamenova i Mirjane Dučakijević, a otvorena je do 13. travnja.

Mikac u podrumu

Zagreb

U Klovićevim dvorima nastavljaju s predstavljanjem mlađih kipara. U petak 30. ožujka otvorena je izložba Nedjeljka Mikca (1965). Mikac se bavi pokušajem transformiranja prostora na način da se arhitektura prostora tretira kao jedan od gradbenih elemenata ambijentalne instalacije. Izložba je u podrumu otvorena do 15. travnja.

ALU ide dalje

Zagreb

Nakon što je svoje studente predstavila na smotri Sveučilišta, zagrebačka Akademija likovnih umjetnosti nastavlja s izložbenom djelatnošću. Dana 29. ožujka otvorena je u Galeriji Šovagović u Tkalčićevoj ulici izložba slika-portreta Leile Michieli-Vojvoda, a u sklopu Pasionske baštine u Studiju Mimara od 6. travnja moći će se pogledati radovi četrdesetak studenata završnih godina na temu Kristove muke.

Kogoj u Zagrebu

Zagreb

U Muzeju arhitekture, Kovačićeva 37, postavljen je presjek opusa dizajnera Oskara Kogoja (1942). Najrazličitije teme u najrazličitijim materijalima odlike su tog Slovenca, koji je nedavno dizajnirao čaše za venecijanski Caffe Florian. Izložba je otvorena do 22. travnja.

Marko Kružić

Vijenac 185

185 - 5. travnja 2001. | Arhiva

Klikni za povratak