Vijenac 184

Film

Europski filmovi na HRT-u

Zaboravi Hollywood

Europski filmovi na HRT-u

Zaboravi Hollywood

Britanska kriminalistička drama Into the Blue (29. ožujka, I. program u 20,10) priča je o propalom poslovnom čovjeku koji na Rodosu čuva prijateljevu kuću. Uskoro biva upleten u umorstvo i osumnjičen da ga je on počinio. Riječ je o odličnom krimiću iz 1997. godine, redatelja Jacka Golda, a u glavnim ulogama nastupaju John Thaw, Matthew Marsh i Anton Lesser.

Izraelska drama An Imagined Autobiography (31. ožujka, III. program u 23,15), snimljena 1995, priča je o filmskoj redateljici koja upravo snima film i u njemu oslikava svoje djetinjstvo, odrastanje i mladost. Režiju i scenarij potpisuje izraelska redateljica Michal Bar-Adam, a u glavnim ulogama su, osim Michal Bar-Adam, Michal Zoaretz, Levana Finklestein, Gedalia Besser i drugi.

Francuska televizijska obiteljska melodrama Mon Pere Des Jours Pairs (1. travnja, I. program 17,35) iz 1998. priča je o raspadu obitelji i njezinu ponovnom ujedinjenju. Režiju potpisuje Andre Chandelle, a u glavnim ulogama su Maxine Leroux, Laura Martel i drugi.

Njemački film, drama Das Versprechen (2. travnja, II. program, 22,30) režirala je poznata njemačka redateljica Margarethe von Trotta, a radnja filma odvija se početkom šezdesetih godina u Istočnom Berlinu, gdje skupina ljudi planira bijeg u Zapadni Berlin. Das Versprechen iz 1994. smatra se jednim od najboljih filmova o toj temi, a u glavnim ulogama su Meret Becker, Corinna Harfouch, Anian Zollner i August Zirner.

Talijanski film Vite in Sospeso (5. travnja, I. program, 20,10), redatelja Marca Turca iz 1998. priča je o sredovječnom uspješnom čovjeku, čiji se i privatni život čini besprijekornim. No, nije sve kako se čini jer glavni junak skriva tajnu i boji se da će biti otkrivena. U glavnim ulogama nastupaju Ennio Fantastichini, Isabella Ferrari, Massimo Bellinzoni i dr.

Zvjezdana Bubnjar

Vijenac 184

184 - 22. ožujka 2001. | Arhiva

Klikni za povratak