Vijenac 178

Kazalište

Teatroskop

Mazohistički triler

Trovačica, za koju je Jurica Pavičić dobio nagradu Marin Držićza 2000. premijerno će zaigrati 19. siječnja u HNK Split, u režiji Nore Rumboldt (ex Krstulović). U tom mazohističkom trileru igrat će Zoja Odak i Bruna Bebić Tudor, uz Čedu Martinića, Nenada Srdelića, Nikolu Ivoševića i Žarka Radića.

Fosseov Cabaret u Kerempuhu

Istog dana na daske zagrebačkog Kerempuha izlazi Cabaret u režiji Vlatka Dulića. Na glazbu iz filma Boba Fossea, a u koreografiji Snježane Abramović, zaigrat će Barbara Rocco, Marko Torjanac, Duško Valentić, Elizabeta Kukić, Mario Mirković i drugi te nemalen broj plesačica.

Otvoreni &TD

Otvoreno kazalište — Dobro došli u &TD naslov je akcije besplatnog igranja gotovo svih predstava tog kazališta od 12. do 20. siječnja. Milenijski poziv u kazalište onima koji u njega rijetko idu prate sponzori i udruge, kao što je ona za zaštitu zlostavljane djece. U sklopu njihove akcije u &TD-u će gostovati i HKD Rijeka s komadom Pet vrsta tišine.

Studentsko kazalište

Festival studentskog kazališta održat će se od 15. do 20. siječnja u manje zahtjevnim zagrebačkim kazališnim prostorima. Međunarodno obilježje dat će mu gostovanja kazališnih akademija iz Sofije, Skopja i Sarajeva te mostarskoga Teatra mladih. Domaće snage predstavit će studenti kazalištarci iz Osijeka, Čakovca, Splita, Rijeke i sa zagrebačke ADU.

Alisa iza kompjutora

Za sredinu siječnja dubrovačko Kazalište Marina Držića priprema komad Alisa iza kompjutora Vanje Matujec u režiji Matka Raguža. Uz Jasnu Jukić, Gloriju Šoletić, Nermu Kreso i druge. Kralja će na videosnimci igrati Filip Šovagović.

Kent, treći put

Steven Kent trećom se režijom u zagrebačkom HNK, nakon Williamsa i Millera, okrenuo Shakespeareu. Kako vam se sviđa u prijevodu Slavka Ježića i obradi Lade Kaštelan odigrat će uglavnom cijeli dramski ansambl (Alma Prica, Vanja Matujec, Vanja Drach, Žarko Potočnjak, Mladen Vulić i dr.), a datum premijere je 16. siječnja.

Diplomac Prga

Varaždinski HNK na repertoar je stavio i diplomski rad glumca Marinka Prge. Diplomu je Prga zaslužio monodramom Fetišist Michaela Tourniera.

Insektarij

Velika scena Zagrebačkog kazališta mladih otvara se početkom godine obnovom Magellijeva Kraljeva, a 20. siječnja očekuje se premijera komada Insektarij suvremenog austrijskog dramatičara Gerta Jonkea. Uz redatelja Andreasa Ingenhaaga, u projekt Insektarij uključeni su Željka Udovičić i Stanko Juzbašić, a u nepovezanim Jonkeovim prizorima otuđenja igrat će Katarina Bistrović Darvaš, Suzana Nikolić, Urša Raukar, Ksenija i Kristijan Ugrina, Marica Vidušić, te Edvin Liverić.

Igor Ružić

Vijenac 178

178 - 28. prosinca 2000. | Arhiva

Klikni za povratak