Vijenac 171

Matica hrvatska

Budućnost modnog dizajna

Izložba modne škole Atelje Arcadia u Galeriji Matice hrvatske

Budućnost modnog dizajna

Izložba modne škole Atelje Arcadia u Galeriji Matice hrvatske

Završnom izložbom pod naslovom Dizajn odjeće i modni dodaci od ideje do realizacije 5. rujna 2000. u Galerijskom prostoru Matice hrvatske u suorganizaciji Kulturno umjetničkog društva Napredak iz Zagreba javnosti svoj jednogodišnji rad predstavlja modna škola Atelje Arcadia iz Zagreba i Zadra.

Na otvaranju su predstavljeni odjevni modeli nastali u sklopu obrazovnoga programa. Putem modne revije i neobičnog performansa posjetitelji su uvedeni u svijet oblikovanja odjeće i mode. Izložba nas upućuje na rad škole Atelje Arcadia i njezinih dvanaest polaznika koji nam predstavljaju izvrsno rješenje modnog oblikovanja od ideje oblikovane crtežom do izvedbe same odjevne kreacije, uključujući i definiciju modnog imidža kroz izradu realiziranih modnih dodataka (nakit, torbice, oslikani rupci, sandale...).

Modeli nam govore o važnosti cjeline različitih inspiracija modno-povijesnih, etnoloških, s jasno naglašenim trendovskim uporištem te spojem art-izričaja s realitetom tržišta danas i razvojem kulture odijevanja u Hrvatskoj.

Uz crteže i modele izloženi su i kostimi za dvije kazališne predstave u čijem su radu polaznici Ateljea Arcadia sudjelovali te tako imali priliku svoje stečeno znanje realizirati, što je i jedna od specifičnosti modne škole Atelje Arcadia koja se uz modni dizajn bavi podučavanjem na području kostimografije.

I, na kraju, poželimo još više ovakvih izložba i revija, a budućim modnim kreatorima i Ateljeu Arcadia da nastave započeti rad.

S. G. P.

Vijenac 171

171 - 7. rujna 2000. | Arhiva

Klikni za povratak