Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima - časopisi

GODIŠNJAK ZA KULTURU, UMJETNOST I DRUŠTVENA PITANJA br. 36

za 2018. godinu

Urednica: Višnja Sorčik

Godišnjak Ogranka Matice hrvatske u VInkovcima za 2018. godinu posvećen je poznatim vinkovačkim arheolozima koji su svojim znanstvenim radom omogućili da saznanja o povijesti Vinkovaca istaknu njegovo tisućljetno postojanje, izmjene brojnih kultura i pravo bogatstvo arheoloških otkrića. U Godišnjaku smo objavili tekstove o životu i radu Josipa Brunšmida, Stojana Dimitrijevića i Ivane Iskre Janošić.

Osim tekstova o poznatim arheolozima, u povijesnim temama nalazimo kratak prikaz povijesti Vinkovačkoga Novog Sela i tekst Slavonija 1688. godine prema dnevniku grofa Sigmunda Joachima od Trauttmansdorffa. Godišnjak donosi i niz  tekstova posvećenih Miljenku Milku Dujeli, redatelju, novinaru, misionaru, putopiscu i humanistu. U književnim temama nalazi se kratak osvrt na stvaralaštvo Mate Kovandžića i prikaz njegove novele Topli dimovi.

"Mladim snagama" omogućeno je objavljivanje vlastitih ostvaranja. Poglavlje Digitalizacija donosi bibliografiju svih članaka objavljenih u Godišnjaku od 1960. godine. U ovome broju je popis svih priloga do slova M, a nastavak slijedi u idućem broju.

Kazalo sa sadržajem pogledajte na sljedećem LINKU.

Uredničko vijeće: Dražen Švagelj, Dejan Duraković, Danijel Petković, Tomislav Talanaga, Višnja Sorčik

GODIŠNJAK ZA KULTURU, UMJETNOST I DRUŠTVENA PITANJA br. 36

Arhiva

Klikni za povratak