Ogranak Matice hrvatske u Splitu - izvješća

Predstavljanje zbirke pjesama Ivice Eterovića
SRCE JE TAMO GDJE JE DOMOVINA

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Splitu i Hrvatske udruge Benedikt, u u dvorani Ogranka 14. prosinca je predstavljena  najnovija četvrta zbirka poezije pjesnika, dobrovoljca Domovinskog rata Ivice Eterovića, „Srce je tamo gdje je domovina“.

Zbirku pjesama uz autora predstavili su umirovljeni pukovnik HV-a i pjesnik Mate Buljubašić i prof. Margita Vučetić. Stihove iz zbirke krasnoslovili su učenici OŠ Mejaši, njihove  profesorice i mentorice Divne Šušič, a u glazbenom dijelu nastupio je VIS Gospa od Zdravlja.
Knjiga sadrži 39 pjesama podijeljenih u tri cjeline: domoljubnu, ljubavnu i zavičajnu u kojima promiče svjetove po svojoj mjeri i piše ih svojim osebujnim rukopisom i tako čini i ovu zbirku poezije svojom, posebno spontanom, posvećena ljubavi, ljepoti i snovima, žudnji i željama, životnim i društvenim nedaćama  i usudom smrti kao svim najhitnijim sastavnicama  ljudskog trajanja na zemlji.
U ovoj zbirci pjesnik se bavi i temama smisla života, njegove prolaznosti, sreće i sam postavlja pitanja o tome što je život, kuda ide ovaj svijet dok se još uvijek vode ratovi i propadaju svjetovi, a sve je više gladnih i nesretnih.

(Ivica Luetić)Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva