Ogranak Matice hrvatske u Splitu - izvješća

Predstavljene dvije zbirke pjesama Davora Juretića
DOZIVAM TE... i
DVORANA SAVRŠENE AKUSTIKE

U Pinakoteci Gospe od Zdravlja u Splitu predstavljene su dvije zbirke pjesama profesora emeritusa dr. sc. Davora Juretića „Dozivam te…“ i „Dvorana savršene akustike“. 

Predstavljanje zbirke poezije u ime organizatora otvorio je Trpimir Jurkić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Splitu, a o zbirkama pjesama govorio je autor. Knjiga „Dozivam te…“ sadrži 59 pjesama podijeljenih u tri poglavlja: Ljubav u dobru i zlu, Autoslike i Ruža uragan. Sve se pjesme odnose na ljubav, kao svrsi postojanja i na ljubav, kao načinu života.

Druga knjiga, „Dvorana savršene akustike“ ima 86 pjesama podijeljenih u tri poglavlja: Ljubav poslije odlaska, Nezgodna istina i Sreća ili kako je zvati. Kroz ove pjesme autor progovara o našim gorućim temama, kao što su totalitarno naslijeđe i nemoral u politici. Književnik Đuro Vidmarović, kroz recenziju spominje u osvrtu na "Dvoranu": „Progovoriti pjesničkim jezikom o krucijalnim temama naše zemlje, naroda i države, dobronamjerno i pametno, itekako je pogrebno. Pjesnička zbirka Dvorana savršene akustike književno je ostvarenje začudne iskrenosti, pjesničko djelo koje nas hrabri u uvjerenju kako sve još nije postalo uzaludno, kako u našem svijetu još postoje ljubav, ljepota i dobrota.“

(Ivica Luetić)Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva