Ogranak Matice hrvatske u Slatini - izvješća

Održana smotra učeničkih radova natječaja
I DOK JE SRCA, BIT ĆE I KROACIJE

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca Slatina održana je završna smotra učeničkih radova prijavljenih na natječaj “I dok je srca, bit će i Kroacije” koji Ogranak Matice hrvatske u Slatini u suradnji s tom školom provodi već devetu godinu zaredom u Mjesecu hrvatske knjige.

Okupljene učenike i njihove mentore iz sedam  škola  istočnog dijela Virovitičko-podravske županije pozdravili su predsjednica Matice hrvatske Ogranak Slatina Zorica Varga, ravnateljica škole domaćina Ksenija  Vujanović Juras i gradonačelnik Denis Ostrošić.

U povodu 175. obljetnice Matice hrvatske, predsjednica Ogranka održala je predavanje o Matici hrvatskoj tijekom prošlosti, ali i sadašnjosti, o njezinim zadaćama, istaknutim kulturnim radnicima koji su joj bili na čelu te izdavačkoj djelatnosti i ostalim aktivnostima kojima se bavi.
Na kraju predavanja o radu MH tijekom prošlosti i sadašnjosti, Zorica Varga je obraćajući se učenicma rekla: “ Uvjerena sam da ste vi njezina budućnost, hvala vam što ste se odazvali na natječaj i što slijedite Matičin put čuvarice hrvatskoga jezika.“

Prema odabiru povjerenstva  nagrađeno je sedam učeničkih radova iz sedam škola. Njihovi  autori su Karla Vasiljević iz OŠ J. Kozarca Slatina, Kristina Matijević iz OŠ V. Nazor Nova Bukovica, Lea Mustafi iz OŠ „Davorin Trstenjak“ Čađavica, Luka Marenić iz OŠ I. B. Mažuranić Orahovica, Natali Boroša iz OŠ E. Kumičića Slatina, Dunja Viktorija Krolo iz OŠ A. G. Matoša Čačinci i Petra Radić iz OŠ Mikleuš.

Svi u učenici  i njihovi mentori dobili kao nagradu knjigu iz biblioteke Stoljeća hrvatske književnosti Matice hrvatske. 

(Zorica Varga)Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva