Ogranak Matice hrvatske u Sinju - izvješća

Predstavljanje knjige Davora Domazeta Loše
ADMIRALOVI ZAPISI 2 - ŠTO JE ISTINA

U Alkarskim dvorima predstavljena je 9. ožujka u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Sinju knjiga umirovljenog admirala HRM Davora Domazeta – Loše  „Admiralov i zapisi 2 : Što je istina“. 

Knjigu je multimedijskom iskazu predstavio sam autor koji je istaknuo je da je u ovoj knjizi analizirao neizvjesnu geopolitičku zbilju u drugom desetljeću 21. stoljeća. Knjiga na 505 stranica govori o Istini koja nas u 21. stoljeću jedina može osloboditi novog oblika rata. Ona nas upozorava da  Europa nema izbora, ili će ponovno postati kontinent kršćana od Atlantika do Urala ili je neće biti.
„Knjiga govori da živimo u  vremenu tri velika geopolitička tabora. Živimo u vremenu potpune  kontrole uma putem informacija.  Mediji su se sveli na skrivanje istine,  njezino izobličenje, ono što gledate na televiziji, to nije to“, istaknuo je  Lošo te naglasio kako je sve zlo za Europu krenulo od Francuske revolucije. „Kad pogledamo unatrag, sve počiva na laži i obmani. Sve je izokrenuto, Talijanska  revolucija, Meksička revolucija, Španjolski građanski rat. Vrhunac "Bijele revolucije" je uništenje kršćanstva. Cilj je rušiti kršćanstvo, a poglavito Katoličke crkve kroz demokraciju, toleranciju i ljudska prava“, kazao je Domazet Lošo. Ovo je knjiga koja s pravom završava nadom. Na njezinu kraju piše: 'Kad je izgledalo da svijetu prijeti uništenje i da je veliki Zmaj pobijedio gradeći civilizacije bez Boga, šireći kult novca i užitka, zavodeći umove ohološću i zabludama, ranjavajući duše grijehom i zlom, čineći srca sebičnima i punima mržnje, kvareći sve narode hedonizmom - bit će okovan tisuću godina snagom vjere’.

(Ivica Luetić)Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva