Ogranak Matice hrvatske u Sarajevu - časopisi

HRVATSKA MISAO

Tromjesečnik za umjetnost i znanost

Glavni i odgovorni urednik: Dalibor Ballian

Hrvatska misao Ogranka Matice hrvatske u Sarajevu ima dugu tradiciju izdavanja iz perioda Drugog svjetskog rata, a od svoje obnove 1996. godine časopis je doživio brojne promjene u formatu, ali i sadržaju.

Novi broj Hrvatske misli, 1/19, donosi nam niz priloga u šest rubrika. Među Aktualnostima prilozi Danice Bartulović i Nikole Šimića Tonina. Željko Juričić donosi zanimljiv znanstveni rad o kultnim i kulturnim fenomenima egipatskog podrijetla na prostoru Rimskoga carstva, s fokusom na prostor Ilirika. U Poeziji su predstavljena nova dostignuća Julije Jelaske, Ane Čagalj, Danice Bartulović, Pere Pavlovića, Nikole Šimića Tonina i Zvonka Čuline. Rubrika Intervjui donosi razgovore s Azizom efendijom Hasanovićem i Antom Nadomirom Tadićem. Među prigodnim tekstovima nalaze se radovi Borisa Jovanovića Kastela i Nikole Šimića Tonina, a osim pregleda aktivnosti Ogranaka Matice hrvatske u Bosni i Hercegovini obilježena je i uspomena na Ljubomira Berberovića.

Kazalo dostupno na sljedećem LINKU.

Cijena: 10 KM

Znanstveno vijeće: Milko Brković, Darija Gabrić Bagarić, Stipe Kutleša, Antun Lučić, Veljko Paškvalin, Ante Škegro, Jelena Vlasta Žuljić.

HRVATSKA MISAO

Arhiva

Klikni za povratak